Ja tam nie liczę bo kupuję na raty , raz gdzies przy okazji trochę balsy drugi raz coś zamawiam to dobieram trochę balsy czy listewek i tak dłubię powoli , ogólnie mało czasu poświęcam modelowi , ale jak mnie wszyscy w okół wkur...... to zostawiam telefon w domu i zaszywam sie w modelarni na pół dnia albo i dłużej , co by sie wyciszyć .
Gdybym zamówił wszystko na raz było by taniej bo odpadły by wysyłki.
Ale tak na oko z 1300zł model pewnie wyjdzie (używając do pokrycia taniej folii od chińczyków), mozna też urwać 50zł na kabince , co uczyniłem za pierwszym razem , i żałuje decyzji do dziś ,i nowy model ma zamówioną kabinkę weglową.
Po kieszeni daje wyposażenie modelu zakładając że sam silnik , sugerowany DLE 55 kosztuje około 1400zł, serwa też tanie nie są i suma rośnie , ale za to lata wspaniale .
Ale tym razem najdroższe rzeczy czyli silnik i serwa mam zamiar kupić w czarny piątek i za 1000zł kupić i silnik i serwa, do chińskiego silnika nic nie mam a nawet w moim przypadku chodzi lepiej niz renomowany.
Myślę że za 2500zł model gotowy do lotu jest w zasięgu , ale trzeba kombinować.
I mi sie wydaje że to jest szał , bo gotowca w sklepie nie kupisz za te pieniądze nawet pustego , a co mówić do lotu , i nie wydaje mi się aby gotowiec ważył do lotu poniżej 7kg.