Właśnie kończę uzbrajać selecta firmy FLIGHT Composite. A że została już tylko kosmetyka zdecydowałem się co nieco pokazać.
Model cało węglowy do lotów po GPSie, o ile model już jest całkowicie gotowy do lotu, to system GPS jeszcze w powijakach bo taki artysta jak ja jeszcze nie ogarnia tej całej elektroniki.
Dane modelu ;
rozpiętość 4900
długość 2120
powierzchnia skrz, 108dcm.
waga w wersji moto 7,3kg
silnik Hacker B50XL
śmigło RF 23x12
regler Hoby Wing Platinum 100
zasilanie SLS 30-60 6S -5800mAg podzielony na dwa pakiety 4S i 2S
zasilanie radio 2x 3000mAh liony
Radio JETI ds. 14
Skrzydło Serva
Klapy 2x Algin DS-450mg
lotki 4x KST 125MG
SK, SW Hitec HS5955TG
Odbiornik 12 RX Asist + satelita
model będzie można porównać z XXXL Valenty bo takowy posiada Rysi I Z Legnicy
a oto parę zdjęć jeszcze w pileszach domowych.
Skrzydło 3 częściowe z podziałem 1900 centropłat i 1500uszy dzielone klapo lotki z zawiasem od spodu z fartuchami w klapach podobnie. Końcówki mocowane na bagnetach węglowych o przekroju 30x15mm SW pływający tak jak i SK dwoma bowdenami sterowane servami Hiteca takie rozwiązanie zrobiłem celowo , nie chciałem pakować delikatnych serw w Statecznik pionowy. w Bowdenach sa druty 1,8 na SW i 1,6 na Sk 0 luzu a jak będzie to się okaże. na samym początku chciałem go tak zbudować żeby nie dokładać grama ołowiu i okazało się się 1 plan rozmieszczenia akumulatorów całkowicie przewrócił projekt okazało się że główny akumulator musiałem podzielić i wpakować 2 szt pod samo natarcie skrzydła. Jeden zasilający radio jest przed głównym a drugi aż za spływem skrzydła . To mimo że jego dziób jest długi aż za długi na mój gust bo to aż 700mm od natarcia, tak zrobiłem i wyszło super bo model się wyważył z tym rozmieszczeniem. Od 2 wręgi wzdłuż kadłuba leci półka węglowa na której od spodu i na wierzchu rozmieszczona jest elektronika i akumulatory tak sobie to wymyśliłem i zrobiłem. Władek
Kabinka wykonana włókien alu bardzo fajnie się prezentuje z węglowym kadłubem w środku jest tyle miejsca że już tam wpakowałem satelitkę i moduł MGPS i mam dużo miejsca na dodatkowe moduły który trzeba będzie włożyć.