No tu się zgodzę, być może gdyby Anglia z Francja w 39' zaatakowała niemców (większość ich wojska w tym prawie wszystkie dywizje pancerne brały udział w kampani wrześniowej) to wojna na pewno wyglądała by inaczej. Tym niemniej jednak nawet gdyby ZSRR się nie włączyło do wojny to i tak byśmy ją prawdopodobnie przegrali.

Napisano 07 sierpień 2016 - 23:58
Napisano 25 sierpień 2016 - 15:22
Dziwne zachowanie mojego Jastrzębia spowodowało, że wymaga drobnego remontu. Serwa działały prawidłowo aż do startu kiedy to przestawał reagować na jakiekolwiek polecenia. Robiłem test zasięgu i było ok. Muszę wymienić odbiornik i serwo steru wysokości. Lotki jakoś odpowiadały, wysokość w ogóle. Robię mały remont i może wkrótce oblot.
Napisano 29 sierpień 2016 - 20:45
Napisano 14 wrzesień 2016 - 21:01
No i poleciał!!
Wymieniłem odbiornik i wszystko działa.
Lata świetnie, prowadzi się za ręką, jest szybki i zwrotny.
Pierwsze lądowanie mi nie wyszło, nie znałem prędkości minimalnej modelu ale zaraz wystartował ponownie do kolejnych lotów.
Filmik z lotu jest słabej jakości, trzęsie się i słychać komentarze zza kadru :-). Filmował mój 7 letni szkrab. :-)
https://www.youtube....eature=youtu.be
Napisano 14 wrzesień 2016 - 22:11
Brawo !!!
Całkiem dobry samolocik wyszedł .... ale żeby to był kombat ESA to musisz wystartować w zawodach. Jeszcze do jutra możesz się zapisać na VII Bitwę o Wawel, potem zabierasz mały samolot do większego samolotu i w sobotę startujesz w zawodach z najlepszymi zawodnikami aircombatu
Gratuluję udanej budowy i szukaj kogoś do wspólnego latania, kombaty ESA najlepiej czują się w dużej grupie
ms
Napisano 14 wrzesień 2016 - 22:25
Myślisz, że by,m nie chciał. Najpierw poćwiczę akrobacje i namówię kolegę w okolicy do budowy własnego kombata. Będzie wtedy ktoś do polatania. :-)
Napisano 06 listopad 2016 - 13:54
Cieszą oko polskie szachownice na angielskim niebie . Nawet jak są takie malutkie .
Napisano 06 listopad 2016 - 16:18
Napisano 06 listopad 2016 - 19:36
ostatnio angielscy koledzy z "lotniska" zastanawiali się czy to jest Mitshubishi Zero.
Smutne, zwłaszcza, że to Anglia, której najsławniejszy premier kiedyś powiedział ...
Ale jest światełko w tunelu, może już niedługo chłopcy z Wysp będą wiedzieć co to szachownica... http://pfmrc.eu/inde...m-dywizjon-303/
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PZL 50, Jastrząb
![]() |
Powitalnia →
REGULAMIN FORUM oraz powitalnia →
PowitanieNapisany przez Sokolik , 17 paź 2017 ![]() |
|
![]()
|
|
Modele latające RC →
Kombat →
Modele ESA →