Skocz do zawartości


Zdjęcie

Po prostu Toxic !


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
426 odpowiedzi w tym temacie

#21 cZyNo

cZyNo
  • Modelarz
  • 4322 postów
  • Age: 47
  • SkądWrocław
  • Imię:Jurek

Napisano 26 April 2016 - 21:36

Weź se daruj porady producenta ;) jutro Ci powie 106-108 ;)
Wystarczajaco dobrze latasz ze bez obawy możesz poleciec na 108. Zreszta przy tym ustawieniu jest bardzo stabilny. Jest szybszy i lepiej lata w termice. Z tego co widzę nie do końca zależy Ci na wożeniu sie po niebie :)
Lepiej od razu zrobić wszystko jsk należy. Potem będzie problem jesli sie tego nie uwzględni.
Bagnety Toxica są jednymi z najlepiej zrobionych w całym tym 3m towarzystwie
  • 0

#22 sbogdan1

sbogdan1
  • Modelarz
  • 757 postów
  • Age: 50
  • SkądDankowice
  • Imię:Bogusław

Napisano 26 April 2016 - 21:40

Fajnie fajnie, rozrasta się flota, w tym malowaniu TOX wygląda rasowo, a foty są OK Rafał nie widzę uszczerbku na jakości.


  • 0

#23 stema

stema
  • Modelarz
  • 886 postów
  • Age: 68
  • SkądWarszawa
  • Imię:Stefan

Napisano 26 April 2016 - 22:41

Piękne marzenia, piękny model.

Gratuluję.


  • 0

#24 Shock

Shock
  • Moderatorzy Forum
  • 3757 postów
  • Age: 42
  • SkądKęty
  • Imię:Rafał

Napisano 27 April 2016 - 05:01

Weź se daruj porady producenta ;) jutro Ci powie 106-108 ;)
 

Ok,nie upieram się sztywno na te 102 mm :) ,eksperymentował będę na bank więc może się okazać że ostatecznie tak wyjdzie jak sugerujesz.

 

Kadłub -kabinka oraz dolna cześć kadłuba w której znajduje się miejsce na serwa motylka.

 

2016-04-26-1429.jpg

 

2016-04-26-1431.jpg

 

2016-04-26-1430.jpg


  • 1

#25 cZyNo

cZyNo
  • Modelarz
  • 4322 postów
  • Age: 47
  • SkądWrocław
  • Imię:Jurek

Napisano 27 April 2016 - 06:13

Tylko jesli nie uwzględnisz tego teraz to nie będziesz miał możliwości zmiany SC w takim zakresie. 6-8mm w tył to bardzo dużo.
Poza tym jeden pakiet to słabe rozwiazanie. No chyba ze zakładasz ze to ma być tylko hotliner. Dodatkowy pakiet to bezpieczeństwo i tylko 80-90g które i tak będzie trzeba dodać jesli będziesz przesuwał SC do tylu.
  • 0

#26 endriuRC

endriuRC
  • Modelarz
  • 1095 postów
  • Age: 20
  • GG:
  • SkądCzechowice-Dziedzice
  • Imię:Andrzej ✈

Napisano 27 April 2016 - 16:09

Ale ten model na tym silniku zapiernicza :o . Baardzo ładne malowanie z uśmiechem będę oglądał na niebie :rolleyes:


  • 0

#27 Shock

Shock
  • Moderatorzy Forum
  • 3757 postów
  • Age: 42
  • SkądKęty
  • Imię:Rafał

Napisano 27 April 2016 - 16:19

Poza tym jeden pakiet to słabe rozwiazanie.

Jurek ,słabe rozwiązania zawodzą ,jak na razie u mnie ,u kolegów z lotniska ,znajomych z pikników,ludzi z forum takie rozwiązania się sprawdzają więc w mojej ocenie to rozwiązanie jest ok .(nie 100% idealne ale takiego nie ma)

Znasz pewnie uwalenie modelu przez szanowanego tu forumowicza z podwójnym zasilaniem...

Nawet producent Twojego ulubionego modelu uznaje to za normalne rozwiązanie

Słabe w tym temacie to są zwykle bece ,wtyczki,lutowania,pakiety .Temat ucinamy ,zostaje zew. bec i jeden pakiet :) .

 

Znowu zamieszczam kilka poglądowych fotek,następne będą już z jakimiś poczynionymi pracami przy modelu ,co prawda za wiele pracy przy nim nie ma i jest bardzo prosta ;) .

 

2016-04-26-1452.jpg

 

2016-04-26-1451.jpg

 

2016-04-26-1443.jpg

 

2016-04-26-1442.jpg

 

2016-04-26-1441.jpg

 

2016-04-26-1440.jpg

 

2016-04-26-1438.jpg


  • 1

#28 cZyNo

cZyNo
  • Modelarz
  • 4322 postów
  • Age: 47
  • SkądWrocław
  • Imię:Jurek

Napisano 27 April 2016 - 16:40

Jurek M ma wyjątkowego pecha ;) to zly przykład. mi w zapale udaje sie nie raz wylatać pakiet silnika, a model dalej dwie godziny może sie wozić po niebie. Producent mojego ulubionego modelu nie lata tym modelem z napędem bo nie ma takiego kadłuba do niego. A Michał jest wielki (w każdym wymiarze) ale może ma a może nie ma racji ;)
Śmieszny piesek :D
Aleś przypierdzielił długie dźwignie do serw motylka :/
  • 0

#29 Shock

Shock
  • Moderatorzy Forum
  • 3757 postów
  • Age: 42
  • SkądKęty
  • Imię:Rafał

Napisano 27 April 2016 - 16:43

A dźwignie to przecież doradzone przez Ciebie :D  a że z tworzywa ,nie obcięte można ciachnać.

A piesek ..to buldożek francuski Figo :) ,taki z charakterem ,coś a'la Ty ;)


  • 1

#30 cZyNo

cZyNo
  • Modelarz
  • 4322 postów
  • Age: 47
  • SkądWrocław
  • Imię:Jurek

Napisano 27 April 2016 - 16:44

No to ciachaj. O 2/3 ;)
Ja aż tak śmiesznie nie wyglądam :)
  • 0

#31 Shock

Shock
  • Moderatorzy Forum
  • 3757 postów
  • Age: 42
  • SkądKęty
  • Imię:Rafał

Napisano 27 April 2016 - 16:48

Nie chodzi o wygląd tylko charakter :D ,uparciuchy ,można mówić a i tak robią swoje no i pocieszni. Czasem wkur...do bólu ale ogólnie dają się lubić ;)


  • 0

#32 cZyNo

cZyNo
  • Modelarz
  • 4322 postów
  • Age: 47
  • SkądWrocław
  • Imię:Jurek

Napisano 27 April 2016 - 16:58

Ba. Czasami przyswojenie prawdy obiektywnej wkur...do bólu. Ja to rozumiem, dlatego aplikuje ja do tego bólu ;)
  • 0

#33 Shock

Shock
  • Moderatorzy Forum
  • 3757 postów
  • Age: 42
  • SkądKęty
  • Imię:Rafał

Napisano 27 April 2016 - 17:15

No więc trochę fotek z prac ... ;)

Zaczęły się one od przyklejenia naklejki klubowej -to podstawowa czynność z każdym nowym modelem.Oznajmia iż jestem z świetnej ,zorganizowanej grupy pozytywnie zakręconych ludzi z Kęt i okolic :D .

 

Pierwszym etapem było wklejenie w kadłub płytki węglowej pod bagnet (podpatrzone,skonsultowane z P. Michałem). Ma to na celu ułatwienie wsuwania bagnetu ,nie przycięcie nim kabli,pakietu itp ,no i żeby Jurek  się doczepił ;) .

Otwór w kadłubie na bagnet tak naprawdę może być większy,luźniejszy od bagnetu.Całe siły,obciążenie idzie na kołki ustalające i sam bagnet .

Wytrasowałem i wykonałem otwory na złącza MPX-w kadłubie luźne, w skrzydła bedą wklejone.

 

2016-04-27-1470.jpg

 

2016-04-26-1422.jpg

 

2016-04-26-1460.jpg


  • 1

#34 Marcin851

Marcin851
  • Modelarz
  • 409 postów
  • Age: 31
  • GG:
  • SkądGorzyczki
  • Imię:Marcin

Napisano 27 April 2016 - 17:56

Na tych maciupkich dźwigienkach musiałem ograniczać wychylenia ;) jak masz mniejsze to spokojnie zamień

 

IMG_5870.JPG


  • 0

#35 Shock

Shock
  • Moderatorzy Forum
  • 3757 postów
  • Age: 42
  • SkądKęty
  • Imię:Rafał

Napisano 27 April 2016 - 18:11

Dzięki Marcin za foto podpowiedzi  :)

Masz namiary na te uchwyty antenek ?


  • 0

#36 Marcin851

Marcin851
  • Modelarz
  • 409 postów
  • Age: 31
  • GG:
  • SkądGorzyczki
  • Imię:Marcin

Napisano 27 April 2016 - 18:31

One są w zestawie z odbiornikami spektrum :) ale obiło mi się o uszy że idzie takie kupić w scorpio-polska, osobiście nie wiem nie pytałem, napisz może się dowiesz ;) i daj znać :P


  • 0

#37 Shock

Shock
  • Moderatorzy Forum
  • 3757 postów
  • Age: 42
  • SkądKęty
  • Imię:Rafał

Napisano 27 April 2016 - 18:36

Kolejnym etapem przy modelu było zrobienie otworów/gniazd pod stałą /wklejoną część MPX-ów.

 

2016-04-27-1471.jpg

 

 

"Grubszą" robotą okazało się zrobienie i wklejenie półki pod serwa motylka.

Zrobiona została ona z płytki węglowej (no nie dam przecież do takiego kadłuba tandetnej sklejki ;) ) iw niej zostały umieszczone serwa ,jedno za drugim do motylka.

Wklejanie bowdenów mnie nie przekonało ,kupa roboty ,poszedlem na łatwiznę.

Jako popychacze zmocowałem rurkę węglową fi 3.5 /4 mm .

Do niej wklejone zostały kawałki nagwintowanych prętów i nakręcone snapy.

Jest bardzo sztywno,pewnie,lekko.

Do całego modelu zastosowałem snapy MP-Jet z metalowym wciskanym bolcem.

 

2016-04-27-1474.jpg

 

2016-04-27-1473.jpg

 

2016-04-26-1458.jpg


  • 0

#38 cZyNo

cZyNo
  • Modelarz
  • 4322 postów
  • Age: 47
  • SkądWrocław
  • Imię:Jurek

Napisano 27 April 2016 - 21:11

Jurek kable ma przyklejone i nie potrzebuje półki. Takowej nigdy nie miał a bagnet zawsze wyłaził bez problemu ;)
  • 0

#39 Kowal

Kowal
  • Modelarz
  • 99 postów
  • Age: 31
  • SkądWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 27 April 2016 - 21:22

Fajny pies, wygląda jak batman, szybowiec również super!!!!


  • 0

#40 mario70

mario70
  • Modelarz
  • 236 postów
  • Age: 46
  • SkądBydgoszcz
  • Imię:Mariusz

Napisano 27 April 2016 - 21:24

One są w zestawie z odbiornikami spektrum :) ale obiło mi się o uszy że idzie takie kupić w scorpio-polska, osobiście nie wiem nie pytałem, napisz może się dowiesz ;) i daj znać :P

 

Są dostępne:

 

http://www.scorpio-p...ide-p14669.html

 

W jednym zestawie jest jedno wyjście więc jeżeli chcemy wyprowadzić dwie antenki to trzeba nabyć dwa komplety.


  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych