Ważka tak się przyjęło i pewnie zostanie
takie właściwie by zalożeni
Z mieszanką tak jak pisze kolega Andrzej - prawdopodobnie ma zbyt ubogą. Lepiej dla silnika jak pracuje na lekkim przelaniu i nie osiąga maksymalnych obrotów niż w drugą stronę.
Piękna Ważka powstała, nie da się przechrzcić? 
Przechszczona to ona już została ze smyka i chyba do niej dobrze pasuje
Takie były założenia zrobić cuś z niczego błyskawicznie na szybko aby wykorzystać do czegos ten mikrusi pierdzipędzik który zagracał mi szufladę Projektu o ile to można tak nazwać nie wziąłem na poważnie a właściwie jest on wynikiem mojego napadliwego poczucia humoru i parodji w stosunku do modelarstwa.Robiłem go oczywiscie pod wpływem browaru.
Na moje oko dziwadło w powietrzu powinno majestatycznie popierdywać dając przy tym chociaż umiarkowany ubaw 
Jesli chodzi o oblot też nie mogę się doczekć niestety wynikły spore problemy techniczne muszę powiedzieć że mam poprostu pecha 
O co w tym biega problem dotyczy niestety napędu 
Mianowicie silniczek dostałem jako nowy z drugiej ręki nawet nie pamiętam właściwie z kąd się u mnie wziął podobnie jak wiekowy mk 16 pamiętam tylko że się nie nakosztowałem, teraz się chyba okazalło dlaczego.
Wszystko było w porządku poza jednym szkopułem. W górnym położeniu tłoka bardzo ciężko chodził pomijając kompresje przez to nie chciał odpalić.Moja wiedza na temat spaliniaków nie sięga może zbyt daleko ale wiedziałem że już jest coś nie tak. Poratowałem się wiertarką odkręcajac świecę i przelewając paliwem trochę go pokręciłem. Dolegliwości niby ustały co poskutkowało udanym odpaleniem, problem jakby zniknął na jakis czas przynajmniej pozwolił sie dotrzć na moje oko i wyregulować. chodził całkiem znośnie pobawiłem nim się troche na hamowni. jednak coś było niepokojacego czasami przechodzac z mniejszych na wiekrze obroty nagle sie zatrzymywał. odkreciłem go zabezpieczyłem afterrunem i schowałem do szuflady. chwile tam poleżał. niedawno wmontowałem go do ważki i tu zaczęły sie problemy.
Tak jak pisałem wyzej w poście nierówne przejścia miedzy obrotami nie chciał sie tochę wkręcac. Przyznam że trochę z nim powalczyłem i za kazdym razem było coraz gorzej teraz nie nadaje sie nawet do napędzenia koła zamachowego
pare razy pierdyknie czasem krócej lub dłużej i nagle się zatrzymuje coś go blokuje i nic z tym nie da się zrobić To złapanie w górnym połozenia tłoka jest bardzo wyczuwalne krecąc go palcami w górnym położeniu wał nagle pstryka i sie blokuje przy przejściu góra dół.
Skutki zajeżdżony motorek, postanowiłem go rozebrać i okazało sie że w górnym położeniu tłok po prostu strasznie ciężko przechodzi z czego prawdopodobnie porobiły sie luzy na korbowodzie panewkach i można zapomnieć o czymkolwiek 
Mysle że przy docieraniu błędów nie popełniłem docierałem wcześniej 2 inne i nie było żadnych kłopotów a o tak przykrym losie zadecydowała najprawdopodobniej wada fabryczna ugiety cylinder przy końcu lub nie wiem co. czasami tak sie zdarza trudno złośliwośc materiałów martwych ten co mi go wlepił pewnie kapnął sie co mozna się po nim spodziewac.
Rezultaty: stracony czas rozczarowanie i rozpacz przed upływem gotówki z portwela
Postanowienia: za wygrana nie dam na dniach przyjdzie nowy tłok tuleja korbowód + spinka z mocowaniem nie wiem jak to zwał wiecie o co chodzi
motorek prawdopodobnie dostanie nowe życie o ile czegoś nie spieprze i wreszcie usłysze ten dziwny popierdujacy warkot na niebie i satysfakcje z tego że to wogóle na chwile wzbije sie w powietrze
ps