Pomógł: 51 razy Wiek: 23 Dołączył: 31 Maj 2006 Skąd: Gdynia / Stolyca
Wysłany: Pon 26 Kwi, 10 19:39
W wiekszych modelach nie mialem innej opcji tylko pulsowanie. W halowkach moge utrzymac gaz w jednym miejscu bez wiekszych problemow.
Rob jak chcesz, byle byloby bezpiecznie
_________________ BOOGIE przez dwa "O" oraz "E" na końcu
Płaszczka-Hacker-2S; Kosmos-Hacker-2S; ESA P-40-Turnigy&3S; Yak 55 SP 58"-Turnigy&5s; EF Extra 300 48"-Torque&4s;
Można robić zawis bez pulsowania musisz jednak popracować nad ustawieniem krzywej gazu.Przy małej wysokosci widoczne są nawet bardzo delikatne ruchy i model zaczyna robic pogo Rozciągnij krzywą w okolicy gdzie ciąg = masie modelu i będziesz miał ułatwione zadanie.Osobiscie używam opcji krzywej gazu i sobie chwale dodatkowo wyrzuciłem blaszkę odpowiedzialną za ząbkowanie drążka gazu jakoś z płynnymi ruchami lata mi się lepiej.
Puloswanie stosuje kiedy brakuje mi steru i chce szybko podciągnąc wtedy czuc, że reakcja szczególnie na kierunek jest znacznie lepsza
_________________ Już bracia Wright zauważyli że w lataniu niebezpieczna jest tylko ziemia
Chyba nie kupujesz pakietu na wieki i chyba nie masz zamiaru latac z e stałym gazem.Ceny lipoli są teraz tak niskie, że mozna sobie pozwolic na pulsowanie wkoncu po to mamy regulatory żeby gaz chodził płynnie
_________________ Już bracia Wright zauważyli że w lataniu niebezpieczna jest tylko ziemia
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 13 Sie 2007 Skąd: Ostrów Wlkp.
Wysłany: Pon 28 Cze, 10 14:45
Mały przerywnik humorystyczny - pod koniec dnia na lotnisku przychodzą do głowy różne głupoty - np: zawis ma śmigle 3łopatowym przy nie wyregulowanym pod to smigło silniku.... ale ważne że finał zabawy bez najmniejszych strat - proszę nie naśladować
Szkoda że Radek (olpen) nie uchwycił dokładnie momentu kiedy silnik zadławił się
To ja chyba też troche zaryzykowałem bo robiłem dziwactwa po wypaleniu 2L benzyny i jeszcze z rurą. Silnik dosyć mocno przelany.W drugim zawisie wiatr prawie zabrał model do krainy wiecznych lotów :D