I lewe i prawa, wtedy nie ma problemów ze startem ,model idzie jak po sznurku.
Czyli max 6x... wchodzi ?
No to silniczek wyżej obrotowy może nawet 1300-1400 kV
Nawet przy silniku 1650kV wyszło mi max 440g na sztukę , razem 880g ciągu , będzie o.k. i prąd w okolicach 8 na silnik. Weź ten silnik z 1650 Kv
Edit:
Jakby brakowało ciągu lub szybkości w locie to zawsze możesz obciąć śmigła 7x3,5 na 6x około 5 wyjdzie ,będzie na pewno szaleństwo. O ile wytrzyma bateria.
Wysłany: Sob 24 Lip, 10 10:32
Witam.
Po nieudanej próbie oblotu chcę reaktywować dakotę. Okazało się że silniczki nie dały rady, zwłaszcza że musiałem mocno doważyć przód... Na szczęście nie wiele ucierpiało - kadłub pękł zaraz za baterią co było do przewidzenia. W tym momencie odświeżam pokrycie dakoty i malowanie. Chciałbym też zrobić ją tym razem maksymalnie lekko. Planuje też założyć nowe silniki i tutaj pytanie do Was. Poszukuje czegoś co umożliwi mi odpowiednią moc oraz jak najmniejszą prędkość. Myślałem nad takimi silnikami : Link Ciężko mi określić wagę końcową modelu dlatego chcę najpierw wszystko w nim zrobić a na końcu zakupić silniki żeby nie było już problemów i model w końcu poleciał Nawet rozważałem założenie silników szczotkowych ale nie wiem czy to czasami nie mija się z celem... Co o tym myślicie ? Który parametr w silnikach jest ważny w przypadku chęci osiągnięcia niskiej prędkości lotu ? Oczywiście wiem że prędkość jest zależna głównie od wagi i obciążenia, ale silniki też mają swoje "słowo" w tym przypadku, prawda? Problemem pewnie będzie ograniczony rozmiar śmigła... Standardowo przez producenta są zakładane śmigła 5x3 ... ( do wersji sprzedawanych z silnikami)
Obecnie model tak wygląda: - swoją drogą strasznie mocny ten papier na wikol, nie idzie tego oderwać !
Pomógł: 58 razy Wiek: 45 Dołączył: 19 Cze 2007 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 24 Lip, 10 12:39
Małe kv ,duże śmigło o małym skoku .U ciebie odpada.Możesz tylko duże kv małe śmigło które da odpowiedni ciąg i prędkość.Nie zapominaj że przy małej prędkości model będzie latał na szelkach i będzie niesterowny.To nie jest slow flayer.A tym silniczkiem z linku to możesz napędzić małego Edka.