Skocz do zawartości


Zdjęcie

o co chodzi?

regulator

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 pawel0192

pawel0192
  • Modelarz
  • 25 postów
  • Age: 20
  • GG:
  • SkądLubin
  • Imię:Paweł

Napisano 29 grudzień 2013 - 23:32

Mam kolejny problem
Ostatnio regulator działał normalnie, ale gdy go uzywałem pewnego razu poleciała smuga dymu i właśnie jest tak jak przedstawia ten film:
http://www.youtube.com/watch?v=CE89J3pEaC0
Czy można coś na to poradzić czy już jest do wyrzucenia.
Proszę o pomoc
  • 0

#2 PK999

PK999

    Piankomiłośnik.

  • Modelarz
  • 1410 postów
  • Age: 29
  • SkądLublin
  • Imię:Przemysław

Napisano 29 grudzień 2013 - 23:41

Ubita jedna faza albo w silniku albo w regulatorze. Ewentualnie słabe połączenie, zimny lut.

Sądząc po GOŁYCH żeńskich złączach regulatora zwarło Ci się to przy próbach.

Swoją drogą ogromna odwaga (głupota) przeprowadzać takie próby ze śmigłem.
  • 0

#3 pawel0192

pawel0192
  • Modelarz
  • 25 postów
  • Age: 20
  • GG:
  • SkądLubin
  • Imię:Paweł

Napisano 30 grudzień 2013 - 00:10

Założyłem ponieważ wiedziałem że i tak po 20 próbach nie zadziała więc nie mam się czego obawiać i nie było na wysokich obrotach, a po drugie założyłem bo na filmie nie było by widać o co chodzi.
  • 0

#4 Krzysiek M

Krzysiek M
  • Modelarz
  • 313 postów
  • Age: 26
  • SkądTM
  • Imię:Krzysiek

Napisano 30 grudzień 2013 - 00:33

Obstawiam zimny lut , posprawdzaj wszystkie konektory
  • 0

#5 pawel0192

pawel0192
  • Modelarz
  • 25 postów
  • Age: 20
  • GG:
  • SkądLubin
  • Imię:Paweł

Napisano 23 styczeń 2014 - 15:44

nie no znowu nie rozumiem, podlaczylem dzisiaj nowy regulator ten sam co na filmie przez pierwsze 5 minut dzialal normalnie, potem odlaczylem go i chwile potem znowy podlaczylem i jest to samo co na filmie. prosze pomozcke bo kompletnie niewiem o co chodzi.
  • 0

#6 dlmtb

dlmtb
  • Modelarz
  • 138 postów
  • Age: 52
  • SkądStara Miłosna / Warszawa

Napisano 24 styczeń 2014 - 10:59

To bardzo częste zjawisko w chininie nie jest to raczej odpalona faza . Miałem to prawie zawsze w silnikach i regulatorach kupowanych w Hobby King. Radziłem sobie w ten sposób że w chwili gdy śmigło trzęsło się po prostu popychałem je energicznie we właściwą stron i silnik kręcił. Innym sposobem było gwałtowne dodanie gazu i też pomagało.
  • 0

#7 mr.suchy

mr.suchy
  • Modelarz
  • 426 postów
  • Age: 34
  • SkądGliwice
  • Imię:Przemek

Napisano 24 styczeń 2014 - 11:14

Cześć,

Po co przykręcasz śmiglo w taki sposób ? Dlaczego kable, wtyki, goldy pomiędzy silnikiem a regulatorem nie są izolowane ? Dlaczego pomiędzy regulatorem a bateria nie masz końcówki np Xt60 ?
  • 0

#8 pawel0192

pawel0192
  • Modelarz
  • 25 postów
  • Age: 20
  • GG:
  • SkądLubin
  • Imię:Paweł

Napisano 24 styczeń 2014 - 15:49

teraz mam juz wszystko zaizolowane i od samego poczatku byly
  • 0



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: regulator

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych