Skocz do zawartości


Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Moje inne hobby, smacznego ;-)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
554 odpowiedzi w tym temacie

#21 przemo

przemo
  • Modelarz
  • 1767 postów
  • SkądBalin
  • Imię:Przemek

Napisano 14 kwiecień 2014 - 18:54

A co tam, też sobie uwędziłem :P  :) cook2.gif.

 

attachicon.gif09.jpg

 

attachicon.gif011.jpg

 

attachicon.gif012.jpg

 

ooo czyli mam się spodziewać dostawy wędlin na święta ;) 


  • 0

#22 qpa

qpa
  • Administrator
  • 1470 postów
  • Age: 31
  • GG:
  • SkądLublin/Wrocław
  • Imię:Kuba

Napisano 17 kwiecień 2014 - 10:35

ja wczoraj robiłem kiełbasę ;)


  • 0

#23 Zefirek

Zefirek

    Wujek Dobra Rada

  • Modelarz
  • 1304 postów
  • Age: 38
  • GG:
  • SkądBiałystok
  • Imię:Marcin

Napisano 17 kwiecień 2014 - 11:39

Ja też już powędziłem swoje wędlinki na święta ;)


  • 0

#24 TeBe

TeBe

    Stolarz amator

  • Modelarz
  • 4980 postów
  • Age: 60
  • SkądWarszawa, Mokotów
  • Imię:Tomasz

Napisano 19 kwiecień 2014 - 18:11

Ja jeszcze wędzę, teraz wyszły boczki i szynki, wieczorem kiełbasa:

 

13937792735_3065340dc5_z.jpgDSCN7127 by TeBeWAW, on Flickr


  • 1

#25 TeBe

TeBe

    Stolarz amator

  • Modelarz
  • 4980 postów
  • Age: 60
  • SkądWarszawa, Mokotów
  • Imię:Tomasz

Napisano 19 kwiecień 2014 - 22:00

Zestaw Wielkanocny. Dojdzie jeszcze kiełbasa "swojska" ale jeszcze dopieka się w wędzarni.

 

13917123736_57eaa5f001_z.jpgDSCN7130 by TeBeWAW, on Flickr


  • 0

#26 Luko

Luko
  • Modelarz
  • 257 postów
  • Age: 35
  • SkądSosnowiec
  • Imię:Radek

Napisano 20 kwiecień 2014 - 00:21

Ehh, późno w nocy a Ty smaka robisz.


  • 0

#27 TeBe

TeBe

    Stolarz amator

  • Modelarz
  • 4980 postów
  • Age: 60
  • SkądWarszawa, Mokotów
  • Imię:Tomasz

Napisano 20 kwiecień 2014 - 07:31

Ten moment, kiedy rano otwieram wędzarnie po nocnym wędzeniu....

 

13921995871_f78c47e2cc_z.jpgDSCN7131 by TeBeWAW, on Flickr

 

Wesołych Świąt Koledzy!


  • 0

#28 Francka

Francka
  • Modelarz
  • 1450 postów
  • GG:
  • SkądRuda Śląska
  • Imię:Franciszek

Napisano 20 kwiecień 2014 - 15:12

A jak wyszły skrzydełka z "Pioniera " :)


  • 0

#29 TeBe

TeBe

    Stolarz amator

  • Modelarz
  • 4980 postów
  • Age: 60
  • SkądWarszawa, Mokotów
  • Imię:Tomasz

Napisano 20 kwiecień 2014 - 15:16

Czekają na otwarcie sklepu z bagnetami we wtorek ;-)


  • 0

#30 leszek-bart

leszek-bart
  • Modelarz
  • 532 postów
  • Age: 56
  • SkądBiałystok
  • Imię:Leszek

Napisano 23 kwiecień 2014 - 18:39

A ja dla odmiany w swojej tradycyjnej wędzarni wędzę na gorąco w temperaturze 60 stopni i nie muszę odparzać . Dużo się traci  na wadze wędlin , ale zapach i smak  jest niesamowity . Ciekawe czy można najpierw odparzyć a potem uwędzić . Następnym razem spróbuję .


  • 0

#31 Andrzej68IX

Andrzej68IX
  • Modelarz
  • 105 postów
  • Age: 59
  • SkądŚląsk
  • Imię:Andrzej

Napisano 25 kwiecień 2014 - 12:47

UNIA już znajdzie na Was przepis - niekoniecznie do wędzenia.

 

Gratuluję pomysłów.


  • 0

#32 _BRODA_

_BRODA_
  • Modelarz
  • 127 postów
  • Age: 41
  • SkądBiałystok
  • Imię:Daniel

Napisano 25 kwiecień 2014 - 13:03

W du..ie unia i ich pomysły. Wędzonka była jest i będzie na moim stole!!! :D


  • 0

#33 Wojtek Sz

Wojtek Sz
  • Modelarz
  • 687 postów
  • Age: 51
  • SkądLibiąż/Bolęcin
  • Imię:Wojciech

Napisano 25 kwiecień 2014 - 20:39

UNIA już znajdzie na Was przepis - niekoniecznie do wędzenia.

 

.....................

Nie wiedzą ćwoki co tracą. Z dziada pradziada wędzili mięso w wędzarniach i chłopy potężne i silne wyrosły.

Jak poszedł na pole miał siłę chodzić i pracować. A teraz zabraniają się tego co dobre i nakazują co mam wpieprzać na śniadanie Chipsy (bo po co kanapka z kawałkiem wędzonki ) popić colą (bo po co zsiadłe mleko) i jakieś ciasteczka, po których nie ma siły wsiąść do samochodu, a gdzie dopiero pracować ciężko fizycznie?. 


  • 0

#34 Nergal

Nergal
  • Nowy użytkownik
  • 24 postów

Napisano 26 kwiecień 2014 - 22:25

Bo od ciężkiej roboty są maszyny! Ważę 70 kg mając 183cm wzrostu (więc patyczak ze mnie) a dziś "podnosiłem" dźwigary mostu o wadze 20 ton ;)


  • 1

#35 BRoman

BRoman
  • Modelarz
  • 1259 postów
  • Age: 63
  • SkądPrądnik
  • Imię:Roman

Napisano 10 maj 2014 - 05:17

A ja 172/110 kg i podniosłem 4 litery z przed komputera aż trzy razy bo jem polskie wędzonki ! Moje ogórki mają naturalny kształt, jabłka jakieś plamki a banany z mojego sadu są proste i ciepłym olewam głupoty spedalonych unijnych urzędników. Wymyślają by pokazać potrzebę swojego istnienia. Nawet balsa z mojego lasu jest łopianem a nie drzewem. Przyznaję jednak , że tylko w gatunku twarda - taki klimat !


  • 1

#36 TeBe

TeBe

    Stolarz amator

  • Modelarz
  • 4980 postów
  • Age: 60
  • SkądWarszawa, Mokotów
  • Imię:Tomasz

Napisano 03 czerwiec 2014 - 12:19

Takie tam niewielkie wędzenie wczorajsze:

 

14150065740_20d1d8b10f_c.jpgDSCN7416 by TeBeWAW, on Flickr

 

14150023548_8015a8ac6e_c.jpgDSCN7418 by TeBeWAW, on Flickr

 

14150184877_7f16af55dd_c.jpgDSCN7419 by TeBeWAW, on Flickr

 

14150067200_78e4f87fce_c.jpgDSCN7420 by TeBeWAW, on Flickr


  • 0

#37 alyan

alyan
  • Modelarz
  • 259 postów
  • Age: 56
  • SkądW-wa {Stegny, Targówek}
  • Imię:Adam

Napisano 03 czerwiec 2014 - 16:11

Zjadłem sobie dzisiaj w pracy śniadanie patrząc na Twoje zdjęcia. Bardzo mi smakowało :)

Co to za ser?


  • 0

#38 TeBe

TeBe

    Stolarz amator

  • Modelarz
  • 4980 postów
  • Age: 60
  • SkądWarszawa, Mokotów
  • Imię:Tomasz

Napisano 03 czerwiec 2014 - 16:32

Ser "typu włoskiego" CAPRI z SM Sierpc. Podobny jest PILOS z Lidla.


  • 1

#39 arkozi

arkozi
  • Modelarz
  • 228 postów
  • Age: 29
  • SkądSierpc
  • Imię:Arek

Napisano 03 czerwiec 2014 - 20:07

Jakbyście byli kiedyś osobiście po sery z Sierpca to przy okazji zapraszam na latanko przy księżycówce :D


  • 0

#40 tomasz.smolarek

tomasz.smolarek
  • Modelarz
  • 491 postów
  • Age: 47
  • SkądTeresin
  • Imię:Tomek

Napisano 18 wrzesień 2014 - 12:51

Tomasz, jak się domyślam, ta wędzarnia to twoja konstrukcja?

Pokazałem ją dziś rodzicom i teraz muszę kupić/zrobić/wybudować podobną.. W sumie fajnie, bo dawno niczego tradycyjnie wędzonego nie jadłem....


  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych