Skocz do zawartości


Zdjęcie

Odbiornik Spektrum AR 6210 z satelitą.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#21 Kicior

Kicior
  • Modelarz
  • 306 postów
  • Age: 45
  • SkądLublin / W-wa
  • Imię:Andrzej

Napisano 18 wrzesień 2018 - 19:00

Dzięki !.

Odbiornik rzeczywiście oryginalny.

 

Sprawdź kable / połączenia/ luty / możliwe spięcia.

 

Przez 5 sezonów używałem DX6i (starą wersję, DSM2) i nigdy nie miałem takiego przypadku.

Tym bardziej z DSMX i satelitką nie powinno tak się dziać.


  • 0

#22 marcinlota1977

marcinlota1977
  • Modelarz
  • 362 postów
  • Age: 42
  • GG:
  • SkądGubin
  • Imię:Marcin

Napisano 18 wrzesień 2018 - 19:04

kable ,hmm,rozłączenia na sekunde kabla np.z napieciem nie daje takiego efektu mrugania czerwonej diody w odbiorniku wiec obstawiam ze to nie wina aku czy kabli ...


  • 0

#23 f-150

f-150
  • Modelarz
  • 2219 postów
  • Age: 54
  • SkądKraków
  • Imię:Wojtek

Napisano 18 wrzesień 2018 - 19:09

Nie napięcie.Wyłączenie nadajnika lub odpięcie satelity


  • 0

#24 marcinlota1977

marcinlota1977
  • Modelarz
  • 362 postów
  • Age: 42
  • GG:
  • SkądGubin
  • Imię:Marcin

Napisano 18 wrzesień 2018 - 20:44

odpiecie czy tez chwilowe odcięcie satelity tez nie bo odłączałem kabel na sekunde kilkakrotnie i dotykałem tak aby zaświeciła dioda to mimo sekundowego RESTARTU czy jak to nazwać , czerwona dioda nie mruga ,diody pamoranczowe dalej sie palą....


  • 0

#25 oki188

oki188
  • Modelarz
  • 348 postów
  • Age: 33
  • GG:
  • SkądBiłgoraj / Gliwice
  • Imię:Damian

Napisano 19 wrzesień 2018 - 00:28

Jak masz wszystko połączone i świecą pomarańczowe diody wyłącz i włącz nadajnik i wtedy zacznie migać czerwona. Każdy kolejny restart aparatury to kolejne miganie czerwonej kontrolki. Ilość mignięć pomiędzy dłuższą przerwą oznacza ile razy odbiornik tracił link. Zobacz czy zachowa się tak jak u mnie podczas testu.


  • 0

#26 marcinlota1977

marcinlota1977
  • Modelarz
  • 362 postów
  • Age: 42
  • GG:
  • SkądGubin
  • Imię:Marcin

Napisano 19 wrzesień 2018 - 15:06

Tak u mnie też tak jest... Na początek wymiana radia na dx7 z tym samym odbiornikiem...
  • 0

#27 marcinlota1977

marcinlota1977
  • Modelarz
  • 362 postów
  • Age: 42
  • GG:
  • SkądGubin
  • Imię:Marcin

Napisano 30 wrzesień 2018 - 13:08

Udało sie troszke polatac ,wczoraj 2 loty i dzisiaj 3 loty,póki co wszystko jest ok ,czerwona dioda nie mruga...zmieniłem radio i odsunełem od sieboe satelity (były od siebie 5,5 cm a teraz sa 9 cm) zobaczymy co dalej bo to zjawisko nie występowało za każdym razem.
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych