Witam wszystkich,
Na początek chciałbym powiedzieć, że w dziedzinie RC jestem totalnie zielony . Po przeczytaniu wielu postów i opisów w internecie wiem, że pierwszy model powinien być czysto do nauki, dlatego od znajomego, którego ojciec zajmował się modelarstwem zakupiłem za niewielkie pieniądze poniższy model.
Rozpiętość skrzydeł to 1200 mm długość kadłuba 720 mm masa w stanie obecnym 425 g. Poniżej miniatury tego w co jest obecnie wyposażony
Z tego co wiem do pełni szczęścia brakuje mi nadajnika/odbiornika oraz zasilania. Drodzy koledzy i koleżanki z tego co widziałem do modeli podobnych do mojego jak RMS Vent proponują pakiet LiPo 3S / 1300-2100mAh z tym, że to jest do modeli o rozpiętości skrzydeł 1800 mm, doradźcie proszę jakie zasilanie dobrać do rozpiętości 1200 mm + ładowarka.
Aparatura: tu o ile się nie mylę potrzebuje min. 5 kanałową aparaturę, a chciał bym na nią wydać jakieś 300-400 zł czy możecie doradzić do w tych pieniądzach co można kupić i to chyba, żeby najlepiej była 6-cio kanałowa przyszłościowo . Wiem, że temat jest dla większości banalny ale jako żółtodziób nie posiadam odpowiedniej doświadczenia w tej materii i nie ukrywam, że liczę na Waszą pomoc.
Z góry dziękuję za pomoc :|)