Jump to content
macielot

IMAX B6 Li-Fe

Recommended Posts

Trochę się podczepię. Mam IMAX 8+ i zrobiłem tak jak napisano tj. zmniejszyłem wartość w setings do 3.3 V na celę i puściłem ładowanie 0.5A. Napięcie podczas ładowania przekroczyło 9.9V i doszło do 10.14, ale ładowanie się nie skończyło. Odłączyłem więc ładowarkę i podłączyłem baterię do kontrolera - 9,6V. Niestety nie mam przy sobie miernika, więc nie mogę tego potwierdzić. By doładować podłączyłem aku jeszcze raz i po godzinie ładowania miał 10.18 i cały czas ładował się niby 0.5A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masz nowa ladowarke czy uywana? Moja po kilku latach wiernej służby też zaczęła takie cyrki stroic. Zbieram na nowa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chciałbym tylko nadmienić, że ładowarka działa prawidłowo. Pakiet po prostu nie był jeszcze naładowany. Napięcie 9.9 V to napięcie nominalne ( 3.3 V na cele) a naładowan pakiet Life ma napięcie 10.80 V (3.6 V na cele).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masz nowa ladowarke czy uywana? Moja po kilku latach wiernej służby też zaczęła takie cyrki stroic. Zbieram na nowa..

Nowa, choć myślę, że może to wynikać z małego prądu ładowania. 0,5A to jakby nie było 1/3C, a więc do pełnego naładowania powinien potrzebować 3 godzin.

Chciałbym tylko nadmienić, że ładowarka działa prawidłowo. Pakiet po prostu nie był jeszcze naładowany. Napięcie 9.9 V to napięcie nominalne ( 3.3 V na cele) a naładowan pakiet Life ma napięcie 10.80 V (3.6 V na cele).

No właśnie tego nigdzie nie potrafiłem znaleźć. :) Dzięki wielkie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jak naciśniesz w trakcie ładowania + lub - (środkowe klawisze) to w którejś opcji wyświetli się napięcie końcowe ładowania

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.