Sign in to follow this
Followers
0
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Łukasz.S
Witam, chciałbym przedstawić nasze lotnisko znajdujące sie na pograniczu Stryszowa z Barwałdem w strone zapory w Świnnej. Dojazd bardzo prosty jadąc od strony Stryszowa obok PKP w strone Barwałdu na szczycie góry jedziemy w lewo na zachód (w strone zapory) drogą gruntową okolo 400m.
Miejsca bardzo dużo więc nie ma problemu z lądowaniem żadnym modelem. Latamy od kierunku południowego po zachodni aż do północnego-zachodu. Możliwe latanie na żaglu i w termice po prostu raj dla szybowców. Spotykamy się zazwyczaj w niedzielne popołudnia jak tylko pogoda na to pozwala. Dzielimy lotnisko z kolegami paralotniarzami, ale nie ma żadnego problemu z miejscem na niebie
Kilka zdjęć z dzisiejszej niedzieli było trochę zimno ale znowu w lecie narzeka się że za gorąco ...
zdjęcia z telefonu to jakością nie grzeszą...
I kilka dawniejszych
-
By Guest nitromaniak
Jakie najlepsze autko do przewozu wiekszych modeli?
-
By Kicior
Ostatnio poszukiwałem kogoś, kto wytnie mi kilka garbów styropianowych do nowych modeli.
Miałem pewien problem z wyszukaniem miejsca, gdzie mógłbym je wyciąć i trafiłem do Marka Rokowskiego.
Dodam od razu, że:
Nie piszę tego tematu, bo prosił mnie o to wycinający
Nie dostanę żadnego dodatkowego rabatu
Nie jestem powiązany rodzinnie ani w żaden inny sposób
Nie mam też żadnych dodatkowych profitów z tego tytułu.
Piszę dlatego, że doceniam solidność i świetną rzemieślniczą pracę.
Garby przyszły.
Pomierzyłem, sprawdziłem i z tej radości przyszło mi na myśl, że chociaż w ten sposób mogę kogoś docenić.
Garby mają ścięcie pod kątem, żeby pasowały do półwręgi kabinki (stąd te taśmy z przodu)
Pewnie wielu z Was tnie takie na co dzień i nie ma w tym wielkiej technologii, niemniej ja po raz pierwszy zleciłem coś takiego i jestem mega zadowolony.
I fotka:
Pozdrawiam!
Andrzej
-
By morfeusz1987
Już za kilka dni zaczynam relacje z budowy P-38 Lightning.
Dane techniczne:
skala 1/5.3
długość 208cm
rozpietosc 289cm
waga ok 20kg
napęd prawdopodobnie 2x rcgf55