majula7 15 Posted December 27, 2019 Stałem się posiadaczem takiego samolotu. Mam złe doświadczenia z tak małymi modelami, ale postaram się przyłożyć i zobaczymy co z tego wyjdzie. Share this post Link to post Share on other sites
merlin71 147 Posted December 28, 2019 Comey? Chyba miało być "comet"... Raczej... Share this post Link to post Share on other sites
majula7 15 Posted December 28, 2019 Oczywiście, tylko coś mi się źle klikneło. A może ktoś już latał tym wynalazkiem? Share this post Link to post Share on other sites
Grifon 94 Posted December 28, 2019 Samolot jest super, ale modele kiepsko kończą podczas startów i lądowań, dbaj o prędkość. Share this post Link to post Share on other sites
majula7 15 Posted December 28, 2019 Wiem, małe skrzydła duża waga będzie zabawa. Tj. przykład jak projektant nie zna zasad budowy modeli. Można powiększyć skrzydła bez uszczerbku dla wizerunku. Takich pomyłek w swoim życiu modelarskim już miałem kilka. Trzeba brać byka za rogi. Share this post Link to post Share on other sites
mirolek 140 Posted January 3, 2020 Comet powstał do bicia rekordów prędkości i model na pewno też prędkość lubi Jeżeli dobrze widzę na zdjęciu to model z epp a skoro to gotowy zestaw to zwykle producent poprawia parametry modelu na tyle aby model latał przy średnim poziomie umiejętności. Nie ma co marudzić, trzeba zapiąć pakiet i w górę ... tylko wiadomo, bez filmu oblot nie zaliczony ms Share this post Link to post Share on other sites
jarek996 455 Posted January 3, 2020 Jest gdzies na Youtube film , jak duzy , piekny model przepada ( niestety ) . Sa one znane z "kiepskiego" ( TZN trudnego ) latania ........ Sam model ( i oryginal ) to jednak PIEKNA rzecz !!! Te linie do dzisiaj pomagaja w osiagnieciu orgazmu Share this post Link to post Share on other sites
majula7 15 Posted January 3, 2020 Model kupiłem jako pustostan więc nie zapiać pakietu tylko zazbroic i dopiero w górę. Na obecna chwilę czekam jeszcze na podwozie składane. Share this post Link to post Share on other sites
AKocjan 93 Posted January 14, 2020 wypuszczone podwozie wytwarza opór, który wpływa na pochylanie modelu na nos - trzeba o tym pamiętać Share this post Link to post Share on other sites
f-150 203 Posted January 15, 2020 W tym przypadku raczej zmiana SC Share this post Link to post Share on other sites
mirolek 140 Posted February 7, 2020 Comet miał chyba podwozie otwierane do przodu, zatem jego otwarcie minimalnie przesuwa położenie środka ciężkości na nos a to zwykle działa na model ustateczniająco. Otwarte podwozie obniża też środek masy modelu co też działa raczej na plus a zatem nic groźnego nie powinno się zdarzyć gdy zachowana będzie właściwa prędkość podejścia do lądowania. Comet miał wąskie skrzydła i bardzo wąskie końcówki skrzydeł, miał latać szybko i lądować też musi na większej prędkości .... inaczej dosłownie "przepadnie" ms Share this post Link to post Share on other sites
LITE 1 Posted March 25, 2020 W dniu 27.12.2019 o 20:26, majula7 napisał: Stałem się posiadaczem takiego samolotu. Mam złe doświadczenia z tak małymi modelami, ale postaram się przyłożyć i zobaczymy co z tego wyjdzie. Orientujesz się może kto jest producentem modelu? Share this post Link to post Share on other sites
majula7 15 Posted March 26, 2020 Durafly jeszcze sprawdzę jak będę w modelarni Share this post Link to post Share on other sites