Skocz do zawartości


Zdjęcie

Jeti Max 2D Bec plus EX i Futaba R6208SB

4xS3071HV 1xHS7954SH 1xHS430BH

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 robbie2891

robbie2891
  • Modelarz
  • 4 postów
  • Age: 34
  • SkądBaranow Sandomierski
  • Imię:Robert

Napisano 28 July 2014 - 11:23

Witam pomocnych.

Mam 4 serwa Futaby S3071HV na lotki i ster wysokosci, oraz 1 serwo na kierunek Hitec HS7954SH, oraz na przepustnice do DLe 35RA serwo Hitec HS 430BH.

Odbiornik Futaba R6208SB i do tego Bec firmy Jeti jak w temacie czyli Jeti Max 2D plus EX.

Zasilanie stanowia dwie baterie Li-Po 2x 7.4v. Problem polega na podlaczeniu zarowno bec-a jak rowniez serw do odbiornika. Na poczatku mialem problem z ustawieniem trybu High speed na odbiorniku a co bardziej dziwne to kiedy juz to sie udalo i na odbiorniku palila sie czerwona dioda to po podlaczeniu serwa dioda zmieniala sie na zielony kolor. Serwa ogolnie pracuja wolno, moge powiedziec ze wariuja. Sprawdzilem odbiornik w modelu trex-450 gdzie mam serwa cyfrowe ale nie HV i wszystko OK. Przypuszczam ze problem tkwi w zasilaniu odbiornika albo w samym podlaczeniu wszystkiego razem.

Bardzo prosze o jakies wskazowki.20140728_105522.jpg


  • 0

#2 robbie2891

robbie2891
  • Modelarz
  • 4 postów
  • Age: 34
  • SkądBaranow Sandomierski
  • Imię:Robert

Napisano 28 July 2014 - 22:07

Witam.

Chyba znalazlem przyczyne glupiejacych serw.

Po podlaczeniu do odbiornika FUTABA R6208SB baterii LiPO 2s (napiecie na wyjsciu okolo 7.5V) wszystkie serwa dzialaja idelanie (w koncu nowe serwa),

PYTANIE???

DLACZEGO serwa szaleja po podlaczeniu Jeti Max 2D Bec plus EX????

Czy ten odbiornik nie wspolgra z tym Bec-iem czy moze napiecie 6V (jakie mam ustawione na wyjsciu Bec-a jest za male).

Jesli tak to co mam zrobic? Co kupic? Jak zasilic ten odbiornik i wszystkie serwa HV? Bec jest nowka i dziala bez zarzutu. Prosze o pomoc??? Latac bede TUTAJ GPS Data - Latitude: 49° 14' 48.414"N, Longitude: 2° 14' 51.675"W

Dzieki.

 


  • 0

#3 Xan86

Xan86
  • Modelarz
  • 340 postów
  • Age: 31
  • SkądKęty
  • Imię:Krzysiek

Napisano 28 July 2014 - 22:38

Na stronie producenta pisze, że  te serwa masz na napięcie od 6,6-7,4 V, odbiornik też masz do 7,4V. Piszesz, że na wyjściu beca Masz 6V czyli serwa dlatego wariują bo masz zbyt małe napięcie . Z tego wychodzi, że Masz za słabego tego beca na konfigurację 7,4V bo na jego wyjściu Możesz mieć max 6V. Kup sobie coś takiego http://www.nastik.pl...owy-p-4448.html Masz możliwość regulacji napięcia i wpięcia bezpośrednio serw w ten regulator odciążając prądowo odbiornik. Sam tego używam i jestem zadowolony. ;)


  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych