GRZECHU I JURAS Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Witam kolegów moj problem polega na tym iż chciałbym zrobić elektryczne startery do rakiety.Wyglądalo by to tak iż elementem odpalającym byłby kawałeczek ostro zagiętego drucika oporowego z małąkuleczką siarki na końcu,i tu dochodzimy do sedna sprawy,Czym spoić rostartą siarke?(chodzi tu o taką siarke zdrapaną z zapałek i rostartą w proch)aby potem nanieść ja na ten drut oporowy.? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swirus Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 W naszej modelarni był to porpostu kawałek zagientego w spirale druta podłączonego do 12 V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Może się przyda : http://strony.aster.pl/robertg/index_F16.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Ja wiem a po co siarka - może zatkać dysze?? Jeśli silnik rakietowy - to wtsarcza drucik oporowy zwiniety w spiralę i wciśniety do komory silnika. kiedys jak nic nigdzie nie było to kombinowało sie z żaróweczek żarnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 No dzięki Ircek za adres tej strony, podany przez ciebie link praktycznie jest to nie wyczerpane źródełko wiedzy. To to czego szukałem, jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Proponuję odwiedzić forum: http://forum.pirotechnika.one.pl/ - dział Modelarstwo rakietowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Nie ma za co A tak swoją drogą to właściciel i autor tej strony jest na naszym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angorek Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 www.nieboloty.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.