marcinmod Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Czy wykorzystując agregat lodówkowy do malowania aerografem należy wylac z niego olej ??? Opinie są różne.Czytałem na stronie mellow-a ze olej należy wylac.Na jakims znów forum że pozostawic.Jak więc to jest??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 nie mellow tyko meloow ! poszukaj na forum ten temat był obszernie opisany ! ja uzywam tak już 5-6 rok i nadal działa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek529 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=11981 proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 ...ja ze swojej nie wylałem, coś przecież musi pompę smarować :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmod Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=11981 proszę to właśnie przeczytałem zanim napisałem nowy temat :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 i co nie znalazłeś tam odpowiedzi na swoje pytanie !? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 ja uzywam tak już 5-6 rok i nadal działa ! Działa bo nie wylałeś wszystkiego (fizycznie ciężko) :ble: Czy olej w sprężarce lodówkowej jest potrzebny :roll: marcinmod niezależnie od tego ile bzdur na temat sprezarki lodówkowej wyczytałeś na stronie "kolegi" meloow czy mellow ,oleju do sprężarki producent nalał bo spełnia on kilka funkcji: smaruje ,chłodzi , uszczelnia.(podobnie jak w silniku spalinowym) :wink: Gwarantuje tez dużą żywotnosc urządzenia. Moja rada trochę logicznego myslenia :!: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Dokładnie tak jak piszesz. Z resztą juz wielokrotnie pisałem że nawet po wylaniu i tak pozostaje ilość która zapewnia poprawne smarowanie. Do tej pory czyli tych kilku latach olej nadal się zbiera z wężyku doprowadzającym do butli i w samej butli ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.