Skocz do zawartości

Graupner MC-26 wadliwa seria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

swego czasu na stronie fb Graupnera pojawisię następujący komunikat:

"

Drodzy Klienci,
W tym poście na Facebooku chcielibyśmy poinformować o akcji wycofywania z rynku nadajników Graupner HoTT mc-26 z partii produkcyjnej CABH05Sxxxxxx z powodu ostrzeżenia o wadliwej baterii.
Akcja wycofania dotyczy wyłącznie nadawców:
# S1036 mc-26
# S1036.77 mc-26 pojedynczy nadajnik
z partią produkcyjną CABH05Sxxxxxx
Pozostałe produkty wymienione powyżej NIE są objęte tą akcją.
Informacje o partii produkcyjnej można znaleźć w komorze baterii nadajnika; zobacz zdjęcie nadajnika z wadliwej partii produkcyjnej. Błąd polegający na wyposażeniu w zbyt małą liczbę ww. nadajników skutkuje nieprawidłowym działaniem ostrzeżenia o niskim poziomie naładowania baterii. W przypadku wadliwych nadajników przed wyłączeniem się nadajnika nie pojawia się ostrzeżenie o niskim poziomie naładowania baterii. Dotyczy to maksymalnie 12 nadajników z wyżej wymienionej partii produkcyjnej, które zostały dostarczone z fabryki Kirchheim/Teck pomiędzy 23 czerwca 2017 r. a 15 września 2017 r.
Jeżeli posiadasz nadajnik pochodzący z tej partii produkcyjnej, NIE używaj go do sterowania modelami i skontaktuj się natychmiast z naszym działem serwisowym."

Kupiłem nadajnik z tą partią i zastanawiam się czy odesłać do sprzedawcy czy jednak zostawić. W moim egzemplarzu alarma działa i nadajnik się nie wyłącza, ale nie wiem czy to ma miejsce zawsze czy z konkretnym bindem np z gr24 będzie ok a z gr18 będzie lipa, czy może w pewnej konfiguracji bedzie działać a winnej nie. Wolabym się o tym nie dowiedzieć na polu.

Może miał ktoś podobny problem?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.