robas69 Opublikowano Poniedziałek o 21:22 Opublikowano Poniedziałek o 21:22 Cześć, ten regulator ma w zestawie wyłącznik i wyprowadzony z regulatora przewód zakończony wtyczką do jego podłączenia. Problem w tym, ze regulator nie działa bez podpięcia wyłącznika i przesunięcia hebla w którąkolwiek stronę. Niestety w kabinie nie mam miejsca na dodatkowy przewod i wielką kostkę wyłącznika. Czy wg Was jak odetnę wyłącznik i zewrę przewody będzie miał sygnał, ze jest włączony?
mozzo Opublikowano Poniedziałek o 21:44 Opublikowano Poniedziałek o 21:44 Cześć. Właśnie tak zrobiłem przedwczoraj i działa.
robas69 Opublikowano Poniedziałek o 21:51 Autor Opublikowano Poniedziałek o 21:51 Cześć, to spróbuję tej metody. Jeszcze mam pytanie. Poprzednio miałem w modelu 45A Light. Po kalibracji regulatora albo drążka gazu pod regulator, zaczynał obroty silnika prawie od zerowej pozycji drążka. W przypadku tego regulatora mimo kalibracji ruch silnika zaczyna sie od 50 % wychylenia drąga. Oczywiście poradziłem sobie zmieniając odpowiednio ustawienie zera w nadajniku /drążka gazu/. Ale czy tak powinno być?
Rekomendowane odpowiedzi