olman10 Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 witam mam pytanko dotyczace mojego szybowca THUNDERBIRD kupionego na allegro http://allegro.pl/item580037474_radosc_latania_niezwykly_rc_motoszybowiec.html wydaje mi sie ze silnik do niego zaslaby nie wznosi sie na duze wysokosci i wogole mala predkosc prosze o pomoc czy moge zamontowac do niego wiekszy silnik mysle o 700 o napieciu 8,4 V tak jak aukumalot w motoszybowcu i czy wogole sie tak da?? POMOCY
meloow Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 700 na tych aku to chyba nawet nie pie.....ie. Może masz źle naładowane Aku. ? jak już coś to wymień silnik na 3F ale to tego potrzebny bedzie Ci jeszcze regiel na 3F
olman10 Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Opublikowano 27 Marca 2009 dzieki za szybka odp:) wiesz akumulator laduje po 4 godz az go w reku nie mozna utrzymac z goraca ,chyba w takim stanie powinien byc ?? jak myslisz z tym 700 gdybym akumulator zmienil z 650mah na 1100 mah dalo by to cos??
meloow Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 1/ aku przynajmniej z takiego modelu (raczej kiepska jakośc) to powinno ładowac się 1/10C 2/ skoro są ąz tak gorące to być może już je masz uszkodzone 3/ Ni-Mh - taki pakiet należy przeformować ale o tym poczytać w OD CZEGO ZACZĄĆ. 4/ takiet przed ładowaniem należy rozładować do 0,9V/ognowio 5/ zmiana pojemości aku spowoduje zwiększenie wagi i gorsze właściwiści lotne modelu. PS zalecam poczytać regulamin (avatar oraz poprawny wiek)
olman10 Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Opublikowano 27 Marca 2009 dzieki za cenne informacje jestem poczatkujacy pilot wiec dopiero sie ucze co takiego miales namysli jak pisales o wiek?
instruktor Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 "Zasięg: ok 500 m [do 800 m (!) przy sprzyj. warunkach]" Sklepikarz napisał totalne głupoty,model 1 m rozpietości i 500 m ciekawe kto go zobaczy. Silnik klasy 700 to juz potwór o potęznym apetycie na moc a poza tym jego masa przewyzszy masę modelu . Swego czasy silnik 600 z przekładnią zasilałem z pakietu NiCd 1600 mAh i prądu starczało na 5 min. Tak jak napisał Meloow zmień silnik na 3 F i pakiet na lipoly a nastepnie ładowarkę a na sam koniec zabawkę na model :wink:
olman10 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Opublikowano 28 Marca 2009 hmmm chyba bedzie tak trzeba zrobic skoro dwoch profesjonalistow mi tak doradza mialem ostatnio mustanga p 51 ale byl dla mnie za trudny jak dla poczatkujacego i go szybko rozbilem ,troche pieniezkow jak odloze to pewnie kupie cos lepszego pozdrawiam i dzieki za pomoc
meloow Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 to może inna propozycja zamiat pchać się w zabawki kup sobie idelany model dla początkującego a którym wiele osób z tego forum się nauczyło latać np. SKY LADY II Easyglider EasyStar Focus Nemo chyba już wystarczy
PrzemoMJK Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Albo poszukaj planów do trenerka mini prymus E i sam go zbuduj będziesz miał większą satysfakcję . Nie trudno się go buduje i też jest b. dobry do nauki:-) (sam się na nim uczyłem). A jak się rozbje nietrudno go naprawić bo jest z depronu... trochę kleju, 0.5h i latamy dalej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.