ECO400 Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Witam. Mam do Was pytanie: kto wie jak zaprogramować usterzenie "odwrotne V" takie jak na tym zdjęciu: A tak całkiem OT to można gdzieś kupić kabel symulatora USB do tego nadajnika :?:
gładkilot Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 jeżeli ma być i ster kierunku i wysokości (kierunek będzie słaby przez duży kąt pomiędzy połówkami statecznika) wystarczy zrobić revers na kierunku a wysokość zostaje jak w normalnej V - ce
Olaf Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 WITAM ,korzystając z istniejącego wątku chciałbym się poradzić właścicieli mc-16 .Mam co prawda polską instrukcję do mc 16/20 ale menu w w/w jest ciut inne... Chodzi o pamięć modeli.W specyfikacji(na str. Pitlaba)widnieje podobno 20 pamięci modeli. W menu systemowym mc-16-ki mam programowalne 4 mody i 5 typów modeli (3 dla glider,acro i heli) ,zmianę modulacji(F lub C), okno FN2 C2(gdzie C mruga i przy jednoczesnym wciśnięciu INC DEC resetuję pamięć), jest też jedno okno w którym nic nie da się zmienić(FN0 CH1-4 -100 tak jakby test 4 drążków) latam motoszybowcem i f3f-każdy programuję na inny typ modelu. Niestety zmieniając typ modelu jednocześnie kasują mi się ustawienia poprzedniego. Na pewno jest jakiś sposób zapisania ustawień,tylko chyba za głupi jestem do tego... Proszę podpowiedzcie jak to rozgryzć !!
alyan Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Będzie trudno wytłumaczyć. Mam mc-16 i mc-16/20. Różnią się całkowicie softem i kawałkami elektroniki. Twój problem znam. Mc-16 zupełnie nie jest user-friendly :wink: Przed programowaniem warto się odurzyć :wink: Poza tym ma bank pamięci tylko na 4 ustawienia (modele). Nie ma timerów no i mnóstwa rzeczy. Surowy nadajnik na pewno nie ma pamięci na 20 modeli. Moja ma dodatkowy moduł rozszerzenia na 24 modele zakupiony osobno. Muszę mc-16 odkurzyć i naładować (2-lata temu to robiłem :wink: ) no i sobie przypomnieć jak obsłużyć model w pamięci. Zeskanuję kawałek instrukcji do mc-16 z fragmentem programowania pamięci ale jest po niemiecku i napisany w sposób bardzo zawiły. Podaj maila na PW. Wyślę skan i usiądziemy do tego.
Olaf Opublikowano 2 Marca 2010 Opublikowano 2 Marca 2010 I wszystko okazało się jasne ! W moim radyjku brakuje modułu nr.4806/30,jest on odpowiedzialny za pamięć modeli. :cry: :ass: blada czy można gdzieś jeszcze takie ustrojstwo dokupić?? (a może ktoś ma takie radyjko na części?)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.