paweł1919 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam, posiadam silnik Keda A22-20L, jest to mój pierwszy silnik i pierwszy model Easy Glider Pro. Waga ok. 920g. Czy mogą był łopatki 11x4 lub 10x6. Producent zaleca 9x6, 10x6 lub 11x5,5. Zaznaczam chcę mieć model wolny, ale żeby nie stracił na ciągu. Za co odpowiadają te cyfry pierwsza i druga?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Długość śmigła i skok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 A dlaczego mnożysz te same pytania w różnych tematach? http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=175874&highlight=#175874 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Pierwsza liczba to średnica śmigła, druga to skok, w tym przypadku podane w calach. Generalnie: śmigło o większej średnicy a mniejszym skoku lepiej będzie się sprawować przy mniejszej prędkości lotu, a mniejsze o większym skoku przy większej prędkości lotu. Ponieważ silnik 22-20 ma w tym przypadku zapas mocy proponuję zastosować śmigło większe, 11 x 4. P.S. Z zaproszenia w Bieszczady chętnie bym skorzystał Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 proponuję zastosować śmigło większe, 11 x 4 Popieram. ps Zabrałem kiedyś mojego EG w Bieszczady. Niezapomniane przeżycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Kupiłem ten silnik i łopatki 11x6. Kiedy dotrą napiszę jak się sprawuje silnik. Wg specyfikacji, którą ja znalazłem w nastiku producent zaleca śmigło 11x5, niestety składanych o takim rozmiarze nie ma, a przynajmniej ja się z takimi nie spotkałem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.