qba Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witajcie Mam taki problem ze już sie zdenerwowałem ;] Dwa laptopy jeden Vista drugi Xp, połączone kablem skrosowanym, w visice ip 192.168.0.1 brama 255 ... w xp ip 192.168.0.2 brama ta sama, zapory na obu laptopach wyłączone, w visice sieć ustawiona jako prywatna, wszystko włączane i wyłączne 100 razy, na xp zainstalowałem jakąś łatkę ale nic nie pomogło ;] ma ktoś pomysł co zrobić by sie zobaczyły? bo muszę dziewczynie zrobię reinstalacje ale muszę przemycić pliki ;] a trochę tego jest i pendrakiem to bym cały dzień przenosił ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 U mnie tak chodzi stacjonarny XP a laptop Vista. Ustawienia sieci tak jak piszesz i dodatkowo ustawiony folder wymiany jako udostepniony. Smiga aż miło.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=34&id=1&Mala+siec+domowa+w+Windows+XP Ja poradziłęm sie tym, działa Vista - xp, Vista - ubuntu, ubuntu - Xp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 co to znaczy zobaczyły - ping odpowiada, czy nie ma rozpoznawania nazw Netbios?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 qpa, może CCproxy pomoże ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 pingują sie, po podłączeniu xp do innego kompa z xp widzą sie od razu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ybami Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Już byś to pendrakiem zrobił xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ja sie kiedys bawilem kabelkiem USB lapki zaVistowane - wspolpraca bez problemu ale Vista-XP - same problemy - wiec kupilem kieszen i po problemie Zaplacilem z przesylka z Ebay niecale 10 funtow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 tak tylko ze mam do przerzucenia w sumie ze 40 gb ;] a pędraka mam 4 gb :mrgreen: zreszta przyda mi sie siec z nia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 od pocżątku - w obu jest NetBios po TCP/IP?? - oba kompy udostępniają dowolny zasób pomijajac administracyjny?? - jeśli zawołasz np. \\192.168.0.1\c$ to coś widać, jest jakiś komunikat?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 w obu jest NetBios po TCP/IP?? w visie nie ma oba kompy udostępniają dowolny zasób pomijajac administracyjny?? udostepniają i w połączeniu xp xp wszsytko działa jeśli zawołasz np. \\192.168.0.1\c$ to coś widać, jest jakiś komunikat?? Nie można odnaleźć nazwy sieciowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 a poleconko na Vista "net config server /hidden:no" - coś daje?? a co pokazuje "net view" na Vista?? masz zainstalowany na Vista TCP/IP v4 napewno?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 masz zainstalowany na Vista TCP/IP v4 napewno?? tak mam, te polecenia zaraz zobaczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 i TCP/IP v4 nie ma w ""zawansowanych" możliwości ustawienia NetBIOS po TCP/IP w zakładce WINS??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 a poleconko na Vista "net config server /hidden:no" - coś daje?? polecenie zostało wykonane pomyślnie a co pokazuje "net view" na Vista?? Wystąpił bład 53. Nie można odnaleźć ścieżki sieciowej masz zainstalowany na Vista TCP/IP v4 napewno?? Tak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 - Przejdź do "Panel Sterowania" >> "Centrum sieci i odnajdywania" i wybierz "Zarządzaj połączeniami sieciowymi" a następnie "Połączenie lokalne" i "Właściwości". - Teraz wybieramy "Właściwości" Protokołu internetowego w wersji 4 (TCP/IPv4) i następnie kliknij "Zaawansowane" - W zakładce "WINS" zaznacz "Włącz system NetBIOS przez TCP/IP" Możesz to zrobić czy któregoś elementu nie ma?? Rozumiem, że komputer (z Vista) nie jest członkiem domeny i nie zostąło mu narzucone GPO z domeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 armand, dzieki wielkie ;] vista widzi xp, xp widzi viste chodz nie moge wejsc ale to pewnie coś z udostępnianiem ;] wielkie dzięki ;] kopiuje teraz ponad 30 gb potem reszta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 a proszę bardzo, nie praktykuję już od paru lat administracji, ale jak widze dalej to samo boli Windows :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 raczej boli tych co z niego korzystają :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.