Andrzej68IX Opublikowano Poniedziałek o 17:16 Opublikowano Poniedziałek o 17:16 Oferuję to co na zdjęciach łącznie z używanym po przejściach silnikiem benzynowym Kalt KG-22 uruchamianym dzisiaj przy -6 stopniach Celsjusza. Video youtu.be/OdjkGV05P3c Silnik jest na Lordach ale ja bym go zamocował na sztywno na pierwszej wrędze. Jak widać model ma pewne braki ale jest do tego wszystkiego jeszcze plan wykonawczy w skali 1:1 (niewidoczny na zdjęciach) – można dorobić każdy element. Tego typu małe silniki benzynowe (Kalt 22, Al-Ko 24) z powodzeniem stosowałem w kilku typach dużych modeli : Big Lift, Telemaster, Precedent 240. Niektóre z tych modeli startowały nawet z ręki i to z tymi „ciężkimi” silnikami youtu.be/rmUqj-Dxkm4 Ten Big Lift który oferuje raczej z ręki nie wystartuje bo ma oryginalny Multiplex-a bardziej masywny kadłub robiony pod holownika. Te silniki są praktycznie bezobsługowe – zakręcisz śmigłem i lecisz. Podwozie nie jest oryginalne , rysunek właściwego jest w planach można sobie zrobić z drutu chyba fi5mm. Tu inny silnik Kalt youtu.be/mYcZ4u_ylZU Cena 680zł za wszystko łącznie z kurierem. Chociaż wolałbym odbiór osobisty bo organizowanie tak dużego pudła zajmie mi 2-3 dni. Jakieś listewki balsowe 8x8 na zrobienie usterzenia też dokładam. 1
Rekomendowane odpowiedzi