Skocz do zawartości

[S] Big Lift z silnikiem benz. projekt na zimowe wieczory. Video.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oferuję to co na zdjęciach łącznie z używanym po przejściach silnikiem benzynowym Kalt KG-22 uruchamianym dzisiaj przy -6 stopniach Celsjusza. Video youtu.be/OdjkGV05P3c    Silnik jest na Lordach ale ja bym go zamocował na sztywno na pierwszej wrędze.

Jak widać model ma pewne braki ale jest do tego wszystkiego jeszcze plan wykonawczy w skali 1:1 (niewidoczny na zdjęciach) – można dorobić każdy element. Tego typu małe silniki benzynowe (Kalt 22, Al-Ko 24) z powodzeniem stosowałem w kilku typach dużych modeli : Big Lift, Telemaster, Precedent 240. Niektóre z tych modeli startowały nawet z ręki i to z tymi „ciężkimi” silnikami  youtu.be/rmUqj-Dxkm4      Ten Big Lift który oferuje raczej z ręki nie wystartuje bo ma oryginalny Multiplex-a bardziej masywny kadłub robiony pod holownika. Te silniki są praktycznie bezobsługowe – zakręcisz śmigłem i lecisz. Podwozie nie jest oryginalne , rysunek właściwego jest w planach można sobie zrobić z drutu chyba fi5mm. Tu inny silnik Kalt youtu.be/mYcZ4u_ylZU  

Cena 680zł za wszystko łącznie z kurierem. Chociaż wolałbym odbiór osobisty bo organizowanie tak dużego pudła zajmie mi 2-3 dni.

Jakieś listewki balsowe 8x8 na zrobienie usterzenia też dokładam.

BL3 (Kopiowanie).jpg

BL5 (Kopiowanie).jpg

BL4 (Kopiowanie).jpg

BL1 (Kopiowanie).jpg

BL6 (Kopiowanie).jpg

BL7 (Kopiowanie).jpg

BL8 (Kopiowanie).jpg

BL9 (Kopiowanie).jpg

BL10 (Kopiowanie).jpg

BL11 (Kopiowanie).jpg

• Lubię to 1
  • Tytuł został zmieniony na [S] Big Lift z silnikiem benz. projekt na zimowe wieczory. Video.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.