krzysiek.riese Opublikowano Sobota o 13:44 Autor Opublikowano Sobota o 13:44 Mały progress. Okleiłem kadłub, wpasowałem silnik. Wkleiłem statecznik. Następnie przystąpiłem do pasowania serw w skrzydle, narysowałem i wyciołem ramki montażowe. W samym skrzydle musiałem przerobić ramki do klapek z serw bo ostatecznie montuję inne serwa niż były z początku brane pod uwagę. Wszystko jest w projekcie uwzględnione więc jak ktoś będzie chciał taki zestaw to otrzyma dwa komplety ramek i zastosuje takie jakie będą pasowały do jego serw. Ramki do mocowania serw są ze dwóch warstw sklejki lipowej 2 mm. U mnie Hitec D145. Teraz zbieram się na urodziny do szwagra a jak wrócę to ciąg dalszy. Plan na dzisiaj jedno skrzydło zamknąć pokryciami. A czy się uda to się okaże. 2
krzysiek.riese Opublikowano 17 godzin temu Autor Opublikowano 17 godzin temu Dzisiaj udało się jedno skrzydło zamknąć. Narysowałem, wyciołem i wkleiłem na żywicy z mikrobalonem wzmocnienia pod kołki mocujące skrzydło od strony natarcia. Następnie wkleiłem Górne pokrycie. Jutro drugie skrzydło i powoli zbliżamy się do końca. 1
Rekomendowane odpowiedzi