GRISZA Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Model 2 platowego wicherka z pelnym usterzeniem potrafil zrobic wszystko niestety po kilku lotach uszkodzil sie popychacz od steru wysokosci, po szybkiej naprawie postanowilem wykonac jeszcze jeden lot i tu juz moj pech nie mialem pelnych wychylen na starze a postanowilem przeleciec dosc nisko na plecach. Model ciagnelo w dol nawet przy maksymalnym wychyleniu steru w przeciwnym kierunku. Postanowilem wyjsc z tej sytuacji petla w dol ale jak juz wspominalem mialem mniejsze wychylenie na sterze i ziemia byla zbyt blisko :| model rozbity 7 kwietnia naprawiony 8 kwietnia okolo 23 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 łee.. na filmie nie widać jak sie rozbija ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 A lotki tez przestały działac czy spanikowałes i całkowicie zaponiałes o nich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 lotki działały co tam jak będzie pogoda to jutro znowu będzie śmigał po niebie 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmaverick Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Na tych filmach nic nie widać mistrzu... postaraj sie o lepszą jakość nagrań. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Model jest bardzo mocny 8) uderzenie z resztą tez było mocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 trzeba było próbować lotkami obrócić podpierając kierunkiem, ale w takich sytuacjach się nie myśli, ja też miałem takie przygody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRISZA Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Wiem ze moglem uzyc lotek ale skapnalem sie dopiero po uderzeniu model byl w pelni sprawny brakowalu mu tylko pelnych wychylen na sterze wysokosci. Naszczescie model juz naprawiony i jutro prawdopodobnie bedzie na niebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 jaki silnik ma ten model ?? ile ccm ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 10cm model jest opisany w dziale modele spalinowe http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=13816 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Szkoda , że tak szybko dwupłatowy Wicherek zaliczył kreta i to takiego... Ale swoją drogą z takiej sieczki w jeden dzień odbudować model... to rewelacyjne tempo. Nabrałem otuchy bo mam rozbity w zeszłym roku model i jest w lepszym stanie niż Twój po kraksie... tylko ja nie mam takiej wprawy... więc model czeka aż zbiorę siły :wink: A swoją drogą to czy po odbudowie nie przybyło modelowi masy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 no nieźle kret niczego sobie, a naprawa też rewelka PS: tam ktoś pod koniec mówił "już go nie ma prawie" i miał racje ale już jest odbudowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRISZA Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Model masy nie nabral lata tak samo rewelacyjnie jak i przed kraksa dzis zostal ponownie oblatany. Odbudowalem go tak szybko tylko dlatego zeby zrobic na zlosc pewnemu cwaniakowi ktory po kraksie powiedzial "wiedzialem ze go dzis rozbijesz" no i dzis nie mogl uwierzyc ze model jest caly i znow smiga po niebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 miałem podobną kiedyś sytuację, ustawiłem sobie DR bo to takie modne i zalecane, i przy ziemi zabrakło mi wychyleń żeby model z jakiegoś świrgla wyprowadzić, od tej pory żadnych DR- tylko EXpo a i to nie za duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.