jslodki Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Hej, znalazłem w szafie stare auto RC: 1:18 Team Associated Apex mini np. takie: https://www.modellsport.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=9211&language=en Auto śmiga, jednak dosyć często traci kontakt z nadajnikiem i ucieka w długą Dzieje się tak przy pełnym gazie. Wstępnie myślałem że to regulator ESC - że przy maks. gazie napięcie spada i reset odbiornika. Wymieniłem na QuicRun 1625 Brushed 25A ale nie pomogło. Próbowałem zmieniać kanały na odbiorniku - bez zmian. Odłączyłem serwo żeby wykluczyć - to też nie to. Testy na stole (w powietrzu, nawet ruszając autem) nie przynoszą rezultatów - problem nie występuje. W momencie wystąpienia problemu: - auto leci pełą parą w przód lub tył (wydaje mi się że zawsze w jednym kierunku) - dioda na odbiorniku z zielonej na chile staje się czerwona - sygnalizuje utratę kontaktu z nadajnikiem - auto ma moc i na pełnej petardzie jedzie - fakt że traci kontakt "z bazą" wcale nie wpływa na jego prędkość czy osiągi Aktualnie pozostał: odbiornik/nadajnik oraz bateria. Niestety nie mam znajomych z RC w pobliżu żeby przetestować na innym nadajniku/odbiorniku i wyeliminować któryś komponent. Co mogę jeszcze sprawdzić żeby określić dokładniej źródło problemu? Nadajnik: XP2G (2ch) Odbiornik: TRS403 SSi 2.4Ghz Bateria: RC18T .2V 1100mAh NiMh
Rekomendowane odpowiedzi