moltenhub.com Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Cześć wszystkim! Mam na imię Krzysztof, jestem ze Słupska. Trafiłem tu, bo od dłuższego czasu siedzę w druku 3D, a modelarstwo jest mi przez to bardzo bliskie. Na co dzień zajmuję się drukiem FDM i żywicznym SLA, więc sporo czasu spędzam przy slicerach, kombinowaniu z ustawieniami i walce z różnymi materiałami (PLA, PETG, ABS, nylon, TPU i żywica). Sam też lubię składać i naprawiać modele, więc dobrze znam ten ból, kiedy wydruk nie wychodzi tak, jak się chciało. Prowadzę też małą usługę druku 3D, ale tutaj jestem przede wszystkim jako osoba, którą ten temat zwyczajnie kręci. Zaglądam głównie po to, żeby podpatrzeć, jak inni podchodzą do tematu, podzielić się własnym doświadczeniem i pogadać o materiałach czy obróbce wydruków. Jak będę mógł komuś pomóc w sprawach okołodrukowych, chętnie się odezwę. Pozdrawiam i do zobaczenia na forum! Cytuj
RCTata Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Witam serdecznie:) Miałeś okazję drukować coś do modeli RC autka w skali 1:10? Cytuj
moltenhub.com Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Witaj @RCTata Tak, zdarzało się, i to nie raz. Robiłem różne części do aut RC w skali 1:10, a mniejsze skale też przechodziły mi przez drukarkę. Większe elementy najczęściej idą na FDM, a drobne i bardziej szczegółowe rzeczy lubię wrzucać na żywicę, bo lepiej trzyma detal. A Ty w czym jeździsz i co aktualnie składasz? Jakieś konkretne części Cię interesują? Cytuj
RCTata Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Pytam z czystej ciekawości. Na razie muszę doprowadzić wszystkie do idealnego stanu, co przy regularnych spotkaniach z kolegami jest trudne, a w miedzy czasie robię cesnę, czytam i doba się kończy:) Jeżdżę trial, rajdówki, bashing:) Generalnie wszystko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi