krall Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zdjęcia i filmy udało się w końcu obrobić - zapraszam więc do oglądania: Filmy: F-16 Ventus Lot FPV Acacia2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Też mam zdjęcia twojego modelu w locie kolega był u was i trochę porobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Tylko pozazdrościć , ale niebawem ekipa z Bydzi u Was zawita. Muszę tylko poskładać nowy modelik z lotkami. Chyba wszystkich z foty znam - oprócz Kolegi z modelem żółto - czerwonym. Wiaterki się na klif zaczynają - będzie śmiganie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Chyba wszystkich z foty znam - oprócz Kolegi z modelem żółto - czerwonym. to sem ja a model to Acacia Ja tylko taki "dochodzący" do stałej ekipy klifowej jestem, więc pewnie nie mieliśmy okazji się tam spotkać Wiaterki się na klif zaczynają - będzie śmiganie ;-) Wiaterki to tam są cały czas tylko teraz pogoda robi się taka, ze da się wytrzymać :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Krzysztof a ostatnia osoba z prawej jak się domyślam to z modelem Big Bird od Jurka? jak ten model się sprawuje na klifie? może jakiś filmik z lotu tego modelu? Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Krzysztof a ostatnia osoba z prawej jak się domyślam to z modelem Big Bird od Jurka?jak ten model się sprawuje na klifie? może jakiś filmik z lotu tego modelu? Piotrek Oto kolejny zapis latania na (prawie) klifie: http://vimeo.com/4339284 Jest w nim także odpowiedz na Twoje pytanie. Bartek (właściciel BigBirda) na pytanie jak lata - mówi: dobrze ale bez rewelacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Świetnie przygotowany klip Obejrzałem do końca z przyjemnością.. i trochę mi szkoda, że tak daleko mam nad morze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 krall Czy możesz napisać coś o tym miejscu Prawie Klif ? Chcę polatać na zboczu a klifu jeszcze nie przerabiałem, a prawie klif by był rewelacją. Możesz podać namiary na to zbocze, pozycje jak jest ? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Czy możesz napisać coś o tym miejscu Prawie Klif ? .. Możesz podać namiary na to zbocze, pozycje jak jest ? Lata sie przy wietrze SE. Przedpole wprowadza lekkie turbulencje, lądowanie łatwe w wysokich trawach na górze. O ile dobrze kojarzę to gdzieś tu: google maps edit: poprawiłem kierunek wiatru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Jeszcze pytanie co do kierunku wiatru. Podajesz że lata się na SW z kierunku zbocza widzę że to wiatr do morza. SE, E, to moim zdaniem kierunki takie jak trzeba, patrząc z mapy. Nie wiem czy nie mylimy pisowni. Wiatr wiejący z kierunku południowy zachód (SW) będzie w plecy. Czy się mylę ? Widzę że dojazd z Mrzezina, tak jak do żwirowni tylko troszkę dalej tak jak rezerwat ? To widok ze zbocza jest na rezerwat Beka ? REWELKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Tak - oczywiście mój błąd - kierunek wiatru to SE (południowy-wschód) Co do rezerwatu to niestety nie orientuję się. Gdy odchyłka jest bardziej południowa to lata się gdzieś wcześniej na tej żwirowni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Dziś byłem i trenowałem Osłonino. Heh model podrapany, lekkie pęknięcia w folii. Tak wachlowałem że zawiasy steru kierunku poszły, dyskietka nie wytrzymała. Wiatr nie był mocny 3 m/s czyli dość słaby jak na to zbocze. Model nie nosił mocno ale momentami jakoś było. Pierwsze spotkanie ze zboczem zaliczone. Trochę się nabiegałęm na dół heh, model dostał w kość. Kilka pierwszych wyrzutów to masakra, sponiewierałem model ale wytrzymał skubaniec. Nie powiem latanie na zboczu to nei to samo co strzały z gumy i powolne okręgi na lotnisku. Bez lotek siężko robić szybkie zwroty, a mocne wychylenia kończyły się korkiem, ale i tak było fajnie. A tu film Zbocze Osłonino ze statywu co się działo z modelem. Filmowane ze statywu, nie miałem operatora. Na 1 maja wiatr wschodni 6m/s czyli idealnie na Osłonino. A może i odważę się na Mechlinki. Napewno będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.