krall Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zdjęcia i filmy udało się w końcu obrobić - zapraszam więc do oglądania: Filmy: F-16 Ventus Lot FPV Acacia2
kefir Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Też mam zdjęcia twojego modelu w locie kolega był u was i trochę porobił
malinn Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Tylko pozazdrościć , ale niebawem ekipa z Bydzi u Was zawita. Muszę tylko poskładać nowy modelik z lotkami. Chyba wszystkich z foty znam - oprócz Kolegi z modelem żółto - czerwonym. Wiaterki się na klif zaczynają - będzie śmiganie ;-)
krall Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Chyba wszystkich z foty znam - oprócz Kolegi z modelem żółto - czerwonym. to sem ja a model to Acacia Ja tylko taki "dochodzący" do stałej ekipy klifowej jestem, więc pewnie nie mieliśmy okazji się tam spotkać Wiaterki się na klif zaczynają - będzie śmiganie ;-) Wiaterki to tam są cały czas tylko teraz pogoda robi się taka, ze da się wytrzymać :mrgreen:
modelpiotrek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Krzysztof a ostatnia osoba z prawej jak się domyślam to z modelem Big Bird od Jurka? jak ten model się sprawuje na klifie? może jakiś filmik z lotu tego modelu? Piotrek
krall Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Krzysztof a ostatnia osoba z prawej jak się domyślam to z modelem Big Bird od Jurka?jak ten model się sprawuje na klifie? może jakiś filmik z lotu tego modelu? Piotrek Oto kolejny zapis latania na (prawie) klifie: http://vimeo.com/4339284 Jest w nim także odpowiedz na Twoje pytanie. Bartek (właściciel BigBirda) na pytanie jak lata - mówi: dobrze ale bez rewelacji...
pppd Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Świetnie przygotowany klip Obejrzałem do końca z przyjemnością.. i trochę mi szkoda, że tak daleko mam nad morze :/
specyfick Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 krall Czy możesz napisać coś o tym miejscu Prawie Klif ? Chcę polatać na zboczu a klifu jeszcze nie przerabiałem, a prawie klif by był rewelacją. Możesz podać namiary na to zbocze, pozycje jak jest ? Dzięki.
krall Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Czy możesz napisać coś o tym miejscu Prawie Klif ? .. Możesz podać namiary na to zbocze, pozycje jak jest ? Lata sie przy wietrze SE. Przedpole wprowadza lekkie turbulencje, lądowanie łatwe w wysokich trawach na górze. O ile dobrze kojarzę to gdzieś tu: google maps edit: poprawiłem kierunek wiatru
specyfick Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Jeszcze pytanie co do kierunku wiatru. Podajesz że lata się na SW z kierunku zbocza widzę że to wiatr do morza. SE, E, to moim zdaniem kierunki takie jak trzeba, patrząc z mapy. Nie wiem czy nie mylimy pisowni. Wiatr wiejący z kierunku południowy zachód (SW) będzie w plecy. Czy się mylę ? Widzę że dojazd z Mrzezina, tak jak do żwirowni tylko troszkę dalej tak jak rezerwat ? To widok ze zbocza jest na rezerwat Beka ? REWELKA
krall Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Tak - oczywiście mój błąd - kierunek wiatru to SE (południowy-wschód) Co do rezerwatu to niestety nie orientuję się. Gdy odchyłka jest bardziej południowa to lata się gdzieś wcześniej na tej żwirowni.
specyfick Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Dziś byłem i trenowałem Osłonino. Heh model podrapany, lekkie pęknięcia w folii. Tak wachlowałem że zawiasy steru kierunku poszły, dyskietka nie wytrzymała. Wiatr nie był mocny 3 m/s czyli dość słaby jak na to zbocze. Model nie nosił mocno ale momentami jakoś było. Pierwsze spotkanie ze zboczem zaliczone. Trochę się nabiegałęm na dół heh, model dostał w kość. Kilka pierwszych wyrzutów to masakra, sponiewierałem model ale wytrzymał skubaniec. Nie powiem latanie na zboczu to nei to samo co strzały z gumy i powolne okręgi na lotnisku. Bez lotek siężko robić szybkie zwroty, a mocne wychylenia kończyły się korkiem, ale i tak było fajnie. A tu film Zbocze Osłonino ze statywu co się działo z modelem. Filmowane ze statywu, nie miałem operatora. Na 1 maja wiatr wschodni 6m/s czyli idealnie na Osłonino. A może i odważę się na Mechlinki. Napewno będę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.