Skocz do zawartości

zmiana biegunów silnika elektrycznego

fabin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam Focusa, ale nie jestem z niego zadowolony. Postanowiłem na jego bebechach zbudowac trenerka, który pozwoli mi pobyc w powietrzu dłuzej niz kilkanaście sekund:)

Tylko focus jest napędzany przez śmigło pchajace, a ja na tym samym silniku (480-tka) chce zbudować model z silnikiem z przodu. Czy w typ przypadku trzeba jakoś zmienić oobroty silnika z lewoskrętnych na prawoskrętne (silnik jednofazowy) czy wystarczy kupić inne śmigło? Są odwrotne śmigła?

Proszę o pomoc. Szukałem na forum, ale bez skutku.

Pozdrawiam

Opublikowano

Właśnie, pierwsza moja myśl była zmienić bieguny. Zrobiłem tak na chwilkę na małych obrotach, ale coś zaiskrzyło i zaśmierdziało:) Slinik nadal działa. Zmieniłem bieguny przed samym silnikiem. Moze powinienem zmienić przed regulatorem albo odbiornikiem?Pytam na przyszłość, bo i tak zmienie śmigło. Dzięki za odpowiedz:)

Opublikowano

Ośmielony waszymi radami raz jeszcze zmieniłem bieguny w moim silniku. Smród sie zrobił nieziemski i wszystko zdechło:) Rozebrałem silnik i jest ok, tylko te diody sie popaliły. Niestety regulaor szlag trafił:(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.