IWAN Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Witam wszystkich !!! Mam Aero-Fly Pro Deluxe + MX -12 + kabel Hiteca. Po instalce wsio OK tylko program nie widzi nadajnika ??? moze dla tego ze dzialam na LAPCIOKU? :oops: ale mam acerka Extensa 7220 moze to jest problemik :?:Polatac by sie chcialo ale tu u Mnie pogoda (82% dni wolnych mega wiaterek) a AFPD jak nie odpali to kupa na MAXA. Pozdro z Noregi IWAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 sprawa pierwsza - sterowniki do usb sprawa druga - jak odpalasz całość ? najpierw kabel usb - komp-nadajnik dopiero potem uruchamiasz program program sam pisze przy procedurze startowej "poszukiwanie interfejsów usb " po tym czasie nie działa żadne odswież . nastepnie nalezy zgrać ruchy drazków ze sterami modelu 1-Control 2- Joystick 3- Properties dopiero tam przypisujesz poszczególne drążki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 A czy Hitec nie ma czasem przewodów spolaryzowanych odwrotnie niż MX-12. Zaznaczam że nie jestem pewien, ale chyba trzeba będzie przelutować wtyczkę trenera zamieniając przewody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Tak, mx12 ma odwrotną polaryzację. sam próbowałem z kablem hitec skonfigurowac aparature flash 5 ale niestety nie udało się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 faktycznie mój błąd - nie doczytałem od czego jest kabel USB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IWAN Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Sprawdzalem teraz na Flashu 5.W kontrolerze gier jest RC-Joystik tam wszystko niby ok a po wlaczeniu AFPD wyskakuje < AFPD nie jest w stanie zlokalizowac interfejsu kabla USB. Prosze podlaczyc kabel interfejsu do wolnego portu USB>. Jak daje Search to jest dalej to samo. I tak to utknolem znowu hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Chyba sie co poniektorzy koledzy zapominaja w swoich wypowiedziach - wiec przypomne. TO FORUM NIE SLUZY WYMIANIE DOSWIADCZEN JAK KRASC - TO JEST FORUM MODELARSKIE. ZA WSZELKIE PORADY ODNOSNIE NIELEGALNEGO OPROGRAMOWANIA BEDA NAGRODY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Kolega uczciwy inaczej na kolejnym forum szuka alternatywy dla wydania 220E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Dodam tylko, ze kilka postow zostalo usunietych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.