tomekr Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Ostatnio wpadł mi w ręce taki oto stator średnica 55mm, grubość 30mm, obok znany statorek "Zbigowy". Pewnie będę musiał zakupić do tego jakiś regulator HV (wysokonapięciowy) i dokupić lipoli, pomijając drobny fakt, że nie ma narazie w co włożyć takiego klocka. Myślę, że będzie to to miało jakieś 1,5kW. Ostatnio widziałem antka 2,5m rozpiętości, może coś takiego??. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 A jakim drutem planujesz nawinac tego potworka?? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 będę cyrklował pod prąd silnika ok. 45-50A, czyli pewnie z 5 do 6*0,5mm (odpowiednik drutu 1,1-1,2mm) po jakieś 5-6zwoi w gwiazdę, lub 3-4*0,5mm po 10zwoi połączone w trójkąt. To są pierwsze przymiarki na oko, bo stator mam od 2 dni. Chcę aby Kv = 300obr/V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 U mnie wklubie leży takie coś http://img185.imageshack.us/img185/1576/cocu4.jpg ale decyzją Dalego daliśmy sobie z tym spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 i ja mam taki stator, to jest wyjety z ksera, planowalem przeciac go na polowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.