winiol8 Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 Witam, Po pzl p-11 przyszła pora pochwalić się nowym modelem, kolejnym w polskich barwach. Jest to pezetelka, ale tym razem p-24 (prototyp, jeszcze z odkrytą kabiną). Zestaw "jedenastki" z cyber został lekko zmodyfikowany przez zmianę statecznika pionowego i dodanie owiewek na koła. Wyposażenie jest typowe dla esa: silnik tower pro 2408-21, regulator 25A, akku 1350, serwa hxt 900, a śmigło jak przystało na p-24 to GWS 8x4*3. Ze względu na brak czasu model powstawał w rekordowo długim czasie jak na esa- prawie 6 miesięcy. Oblatany został wczoraj (wreszcie!). Poniżej kilka zdjęć (w tle "jedenastka").
Janek Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 hoho niezłe! Ciekawe mocowanie pakietu - "resorowane"
winiol8 Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Opublikowano 4 Maja 2009 hoho niezłe! Ciekawe mocowanie pakietu - "resorowane" Można tak powiedzieć. Poza kilkoma przymusowymi lądowaniami z wiszącym pakietem pod modelem sprawdza się znakomicie. Długo myślałem jak to rozwiązać (środek ciężkości, itp) i wymyśliłem tak jak na załączonym obrazku. Jestem ciekawy jak zrobiłeś to w swojej pezetelce?
Janek Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 Oj u mnie to było standardowo, dziura wychapana po środku kadłuba. Dodatkowo moja pzlka jest oklejona papierem pakowym dla elegancji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.