wiciu0804 Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Witam, Mam w swojej Cessnie 745 jakąś 3 kanałową aparaturę. Tak wiem, że to zabawka ale strasznie denerwuje mnie krótki czas lotu (parę min) na jej standardowych akumulatorkach - 650mAh Ni-MH 8 X AAA. Czy można w niej zastosować Lipola 3S(11,1V) bez obawy że odbiornik lub silniczek (piszą ze 370 ale ja stawiam na 200 lub maks 280) pójdą z dymem? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 po pierwsze to odbiornik i silnik jest zasilany z regulatora ! i to ten element jest kluczowy ! Sprawdź czy regulator obsługuje pakiety 3S oraz jaki masz silnik (szczotkowy,bezszczotka)? bo jak np. szczotkowy 6V i podepniesz 11,1V to go po jednym locie zajedziesz ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu0804 Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Tyle że normalnie jest zasilany z regulatora to wiem... Jest jeden problem - w tym modelu regler jest zintegrowany z odbiornikiem :/ Silnik jest szczotkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Tak jak napisał meloow , zajedziesz silnik.Tak właśnie stało się w mojej Cessnie, regulator wytrzymał silnik nie, po prostu się spalił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu0804 Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 No to nic... Będę się męczył z tymi dwoma pakietami...... W każdym bądz razie dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.