kkagata Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 witam jak wygląda sprawa środka ciężkości w dwupłatowcach. czy jest jakiś standardowy sposób na jego wyznaczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Mam taki arkusz XLS do obliczania, niestety nie pamiętam skąd go ściągnąłem. nazwa to CG_MAC_CALC.3.XLS może google Ci znajdzie. A jak nie, mogę wysłać. I na pewno był już o tym temat. Inaczej bym przecież nie wiedział skąd go ściągnąć. A ze swojej praktyki jeszcze dodam, że poza środkiem ciężkości, w dwupłatach większa zabawa jest z regulowaniem kąta zaklikowania jednego skrzydła względem drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkagata Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Dzięki bardzo plik o którym mówisz jest tutaj http://www.ourdmac.com/files/CG_MAC_CALC.3.xls Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.