Zeratul Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Witam serdecznie, to moj pierwszy post na forum . Mam pytanie: w moim Easy Gliderze wiszacym pod sufitem lampa wypalila dziury (kratery) w dwoch miejscach na skrzydlach (wielkosc ok. 2cm x 2cm glebokosc do prawie 1cm) w jaki sposob moge to zalatac? czy sa specjalne jakies pianki ?? Serdecznie dziekuje, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 1 Easy Glider jest z elaporu chyba a nie z EPP gwoli ścisłości :wink: 2 dość duże te dziury więc myślę że wypadało by je załatać bo mogą znacząco zmniejszyć właściwości lotne. Ja osobiście załatałbym styrodurem bądź elaporem lub EPP(na koniec szlifując je ciągnąc papier ścierny w jedną stronę). I pamiętaj żeby nie używać do tego celu kleju cyjanoakrylowego bo może powyżerać materiał. P S szlifowanie EPP papierem w dwie strony powoduje nagrzanie materiału, tworzenie się grudek i odstających włosków. EDIT@ dwon: Fakt. Sam CA nic nie robił z elaporem aczkolwiek gdy potraktowałem go przyspieszaczem utworzyły się małe wgłębienia w powierzchni. A EG mojego taty jest dorobiony cały przód z EPP przyklejonego na CA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Piotrze, CA znakomicie klei Elapor, identycznie jak EPP. Ja bym polecił klej poliuretanowy (pieniący się) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 o ile pamietam to eg dostarczany jest opakowany w elapor. Wytnij klocki - wytnij ladnie kwardaciki w skrzydlach - wklej na poliuretan jak radzi Kojot - doszlifuj powierzchnie i z glowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 o ile pamietam to eg dostarczany jest opakowany w elapor Ja nie pamiętam ale jeśli tak to chyba najlepszy pomysł jaki może być w tym wypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Az wstyd przyznac ale naprawde nie pamietam mialem pare piankowcow i roznie to bywalo ...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.