Skocz do zawartości

Wybór akrobata pod 'fristajlowe 3d'

Rekomendowane odpowiedzi

Będzie acromaster, nigdzie za mniej niż 550zł nie kupie teraz? sporo kasy ale model warty

Sukhoi sebartu podrożał z nową dostawą do 1050zł, kaplica. Zresztą niby Yaczek sraczek tańszy - nie będę i tak teraz się bawił w takie wielkości. Chcę latać nisko i ekstremalnie, jedno zaczepienie ziemi i będę płakał z rozpaczy :D A Acromastera podniosę i wypuszczę do lotu :D

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
...Chcę latać nisko i ekstremalnie, jedno zaczepienie ziemi i będę płakał z rozpaczy :D A Acromastera podniosę i wypuszczę do lotu :D

:lol: No nie wiem, 400g model z epp potrafi ucierpieć więc Akromaster też raczej cało z tego nie wyjdzie.

Jak patrzyłem co Alchemique przywalał nim w latarnie to sądzę że wyjdzie, co z balsiaka by zostało? :D

mam AM w domu tylko że w średniawym stanie i IMO jest wytrzymały, można przywalić skrzydłem w ścianę i nic, balsiak by się powgniatał już :D

za kasę sebartu będę miał AM + Yaczka 80cm 150-200g [i sporo zostanie] do latania w ogródku i będzie malinka.

• 3 tygodnie później...

Budżet mam jakieś 1300 na ten model :D

Szczerze? Wleciał mi w głowę znowu Yak 55 50E, dzisiaj przez głowę przelatują mi setki myśli - jutro wyniki matury -.-

model 750zł, silnik 290g 1450W - 30$, regiel 40$, jakieś serwa po 15$ czyli 60$, odbiornik mam

zaś AM: model 570zł z farbami i wysyłką, silnik 100zł, 2 serwa 15$, drugie 2 serwa HS65Mg używki pewnie za jakieś 100zł, regiel 25$

za wiele się nie różni ceną... a możliwości... :roll:

za wiele się nie różni ceną... a możliwości... :roll:

A możliwości AM ma większe ;]

Latałem i jednym i drugim i uwierz, że AM latało mi się zdecydowanie lepiej, bardziej na luzie. Na sraka musisz mieć ładniusie lotnisko bo to aluminiowe podwozie wygina się jak cholera, łatwiej go przeciągnąć i nie możesz się tak wygłupiać. Chyba że chcesz cwiczyć program f3m to srak lepszy bo większy i czasami lata prosto, moj AM nigdy nie latał prosto, poza tym nie było takiej potrzeby. :)

Też latam AM, zresztą odkupionym od alchemiqua i faktycznie tym modelem nie da się latać prosto. Moim zdaniem to typowy model do nap.....czania, narwany i nerwowy. Model niezniszczalny, zaliczył dziesiątki kretów, raz zaliczył takiego kreta, że cała morda mu odpadła, żywica 5 minut i latamy dalej. Rewelacyjny model do nauki 3D, był to mój pierwszy model 3D i ciężko na początku jest się przyzwyczaić do gwałtownej reakcji na stery, ale po opanowaniu modelu zaczyna się jazda. Polatałem około 6 miesięcy AM i bez problemu przesiadłem się na spalinową Funtanę S90, ale niestety w przypadku balsiaka nie można już sobie pozwolić na takie szaleństwo. Z pewnością kupię następnego AM, gdy obecny nie będzie się nadawał już do lotów.

Moge Cie prosić o nie porównywanie piankowych gazet do modeli Sebartu :D? sorry, ale Acromaster, to kawałek pianki z silnikiem w powietrzu. Nie zachowuje sie ani troche jak samolot do freestylu chyba, że pod pojeciem freesytyle rozumiesm latanie byle jak byle gdzie ;D .Co to za latanie jak po odjęciu gazu model prawie zatrzymuje sie w powietrzu. Po przejsciu na spaline człowiek głupnie i uczy sie na nowo latać.Jeżeli chcesz latać freestyle to raczej nie Acromaster to jest zabawka do polatania za domem daje dużo frajdy ale do prawdziwego 3D są modele typu Extra 300 Yak55 itp tak jak Ci Alchemique napisał.Su 29 moge Ci polecic z czystym sumienie bo latam wersją 50 i jestem bardzo zadowolony na pewno na 30tce sie nie zawiedziesz

Zostaje AM, większego balsiaka wybrałbym chyba tylko ze względu na wygląd i wielkość. A praktyka swoje by pokazała - b rak samochodu do przewożenia, a nie będę naginał z 1,5m kadłubem na plecach codziennie. Mam wakacje i chcę katować go non stop, jak mówisz zaraz "pod domem" :D

a i w październiku do Białegostoku/Wawy więc 1,5m nie wezmę ze sobą, AM jakoś upchnę i pod akademikiem będę zasuwał :D

szczerze - właśnie freestyle rozumiem po swojemu, czyli wolny styl, latam jak chcę, czyli naparzam ile wlezie :devil:

Tyle tych pakietów że sam nie wiem :P chciałbym rhino ale to 185g przy 2150mah

a jak podliczę to mi AM nijak poniżej 1000 nie wychodzi (słyszałem że pusty 600g waży)

http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9317

znalazłem turnigy 1800 30C, tylko dopiero co przyszły i nie mają żadnej recenzji... :P

http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9369&Product_Name=Turnigy_1800mAh_3S_30C_Lipo_Pack

teoretycznie to pakiet 1750 25C ma 43A, zaś 2200 20C 44A... no ale to pewnie tylko teoria :P

i które z tych serw co w poprzednim poście podałem na lotki?

jeszcze Coronę znalazłem

http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6314&Product_Name=Corona_Digital_Servo_2.2kg_/_12.5g_/_.11sec

pomóz ktoś z doborem pakietu bo dzisiaj chcę złożyć zamówienie (bo już niektóre rzeczy zbliżają się do 0 w magazynie :) )

cześć

mam takie pytanie bo regli 40A turnigy nie ma i nie ma, Turnigy 30A

http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2164&Product_Name=TURNIGY_Plush_30amp_Speed_Controller

zdałby egzamin z Torque 2818t/900 przy śmigle 12x6?

wiem że Turnigy często przyjmują prądy większe niż jest napisane i w komentarzach widzę że ludzie po 35A obciążali je...

Łukasz, to zobacz tu:

moim zdaniem najlepszy film z AM

a na razie to ja składam tego który Alchemique zakatował... :mrgreen: dlatego że fundusze poszły w dół, a model to 500zł... teraz polatam tym, a ewentualnie pod koniec września kupię i odpicuję nowy (by do akademika zabtać :D )

to jak z tym reglem? nie ryzykować?

Regiel o którym piszesz lata u mnie w modelu opisywanym tutaj - EXTRA 330 zobacz sobie w jakim configu chodzi to u mnie powiem ci ze po locie regiel jest ledwo ciepły - ale jak dasz mu mocno w palnik to moze sie zjarac - ja bym dorzucił te pare dolców i kupił mocniejszy - z racji tego ze twoj model napewno bedzie sporo ciezszy - nagłe spalenie regla jest bardzo niebezpieczne - jak spali sie przy okazji cały układ i padnie ci BEC - tracisz nagle calkowita kontole nad modelem - brak zasilania na serwach i odbiorniku - jak dla mnie ryzyko za wysokie

• 4 tygodnie później...

AM mam gotowego, tylko śmigła i popychaczy brak... za to nadajnika nie mam i nie widzę nic taniego w zasięgu ręki :(

odrestaurowałem mu dziób, ze wszystkim oprócz śmigła i popychaczy waży 930g (pakiet 2200mah) - waga świetna, biorąc pod uwagę to że przytył jak mu dziób oklejałem japonką do wzmocnienia.

Ale prędko nie poleci -.- o ile w ogóle

acromaster.jpg

acromaster1.jpg

acromaster2.jpg

• 2 tygodnie później...

Oblatałem AM :) co prawda na śmigle tylko 11x4,7 SF, bo takie miałem :P 12x6 jeszcze nie zamówiłem. Model nawet idzie pionowo do góry, tylko że wolno :P

wrażenia: lata toto inaczej, dotąd latałem lekkimi modelami, AM ma większą bezwładność i takie szmery bajery. Nie wiem dlaczego z harrierem jest ogromny problem, kombinowałem z różnymi SC (a może po prostu jakoś źle mierzę :P) i praktycznie każda próba latania naprawdę wolno nad trawą konczyła się zwalaniem i glebą.

Rolling harrier bajka, nóż też (aczkolwiek za małe mam wychylenia kierunku :roll: i tak przedłużałem 2krotnie oryginalne ramiona od serw). Z zawisem nie szalałem bo śmigło małe.

Ogólnie model ma wszystkie krety w :ass: , trawa jakieś 10-15cm, model swoje waży, kilka razy rozpędzony z noża skrzydłem czy dziobem w glebę - kompletnie nic, kabinka wypada, skrzydła się rozsuwają :lol:

Wylatałem sobie 3 pakiety, poszedłem do domu, wziąłem Yaczka halówkę przed dom i znowu 3 pakiety... dziwny jestem, ale malymi modelami jakoś lepiej mi się lata... Albo SC w AM nie mogę ustawić :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.