Skocz do zawartości

dx6i trymer problem

Kwapo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dziś ulotniłem model trenerka który składałem od 2 miesięcy.

Ponieważ w locie okazało się że model kładł się na lewą stronę, to dałem mu trymer w prawo i tu niespodzianka.... doprowadziło to do jeszcze mocniejszego pochylenia .... trymer steru wysokości i lotek działa odwrotnie do drążków!!!!! czy ktoś kiedykolwiek miał coś takiego? czy to wina ustawień w apce? (próbowałem inne rewersy ten sam efekt)

P.S. mam nadzieje że wyraziłem się wystarczająco jasno :D liczę na pomoc z waszej strony.

Opublikowano

raczej niespotykana przypadłość ale sprawdź czy nie masz trefnej wersji nadajnika....było o tym w którymś temacie na forum o dx6i ...... ( była partia z wadami fabrycznymi )

Opublikowano

zgadza się mam tą feralna wersję tylko tu moje pytanie czy nie da się po prostu przylutować kabli ? to by było najlepsze rozwiązanie :) jeśli tak to które bo nie wiem jestem tylko w stanie powiedzie ze trymer ma 3 kabelki tak ja serwo . czy jest opcja zamiany ich ? czy da to pozytywny rezultat?

Opublikowano
czy nie da się po prostu przylutować kabli ? to by było najlepsze rozwiązanie :) jeśli tak to które bo nie wiem jestem tylko w stanie powiedzie ze trymer ma 3 kabelki tak ja serwo .

Odsylaj na gwarancje - nie baw sie sam - zwlaszcza jak nie masz o tym wiekszego pojecia - jak Ty cos uszkodzisz - to nie dosc, ze mozesz stracic przez to model w przyszlosci - to jeszcze radio szlag moze trafic - razem z gwarancja.

Opublikowano

Stracisz oczywiście gwarancję, ale jeśli nie masz innego wyjścia (np nie masz gwarancji), to bierz się za lutownicę.

Przełącznik do trymara powinien mieć faktycznie 3 kabelki. Przy przesunięciu w jedną stronę, dwa z tych kabelków zostają zwarte, a jak dasz w drugą stronę - to inne dwa są zwarte.

Trzeba wspólny kabelek zostawić na swoim miejscu (pewnie środkowy), a pozostałe dwa zamienić miejscami.

Jeszcze jeden sposób dojścia, który jest wspólny - jeśli go odłączysz, to trymer przestaje działać w OBIE strony.

Taka zmiana spowoduje odwrócenie działania przełącznika od trymera - czyli to, o co Ci chodzi.

Jeśli nie masz doświadczenia w lutowaniu, to lepiej daj to fachowcowi.

Jesteś z Wawy, to mogę Ci kogoś polecić (zapraszam na PV)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.