kefir Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Panowie czy takie zachowanie to objaw zepsutego serwa czy aparatury ? aparatura spektrum dx6i odbiornik ar6200 regulator dualsky 40A a serwa sg-91 http://vimeo.com/4832737?pg=transcoded_embed&sec=4832737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Podepnij serwa pod inne kanały (np. zamień lotki ze sterami) i przeprowadź ten sam test. Prościej się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Miałem 10 takich serw i tylko z 1 był problem nie działało od początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Miałem jeden przypadek, że serwo (Dynam) zachowywało sie podobnie. Po pełnym wychyle w jedną stronę, w czasie powrotu do neutrum wychylało się jeszcze szarpanym ruchem w drugą stonę i dopiero wracało. Ale równie dobrze może być wina aparatury. Zrób test Ładziaka. Najmniej podejrzany jest odbiornik. Czy to się dzieje tylko podczas takich szybkich ruchów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 te ruchy nie są jakieś systematyczne raz są raz ich niema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Zobacz na monitorze serw w radiu czy dziwny sygnał nie wychodzi własnie z niego a serwo posłusznie wykonuje to co nadajnik wysyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Panowie chyba serwo jest winowajcą tego wszystkiego włączyłem monitor w aparaturze i wajchlowalem drągiem kiedy serwo wariowało, na monitorze zero ruchu więc aparatura to raczej nie jest podłączyłem inne serwo i chyba z 15minut wajchlowalem i nic i teraz zastanawiam się czy nie zmienić serw na hs-55 tak jak podają ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Naprawdę nie możesz przepiąć tego serwa pod inny kanał, żeby mieć 100% pewności? A HS-55 wcale nie są tak dobre i niezawodne, zwłaszcza te nowsze serie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Naprawdę nie możesz przepiąć tego serwa pod inny kanał, żeby mieć 100% pewności?A HS-55 wcale nie są tak dobre i niezawodne, zwłaszcza te nowsze serie. Kurcze nie zrobiłem tego masz racje sprawdzę to jeszcze dzięki Tylko że kabel jest Y wiec na 100% to jedno serwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 jeśli nie posiadasz środków do czyszczenia potencjometrów to poszukaj jakiegoś elektronika nich psiknie potencjometr w tym serwie. byle zdrowo . coraz więcej potencjometrów w serwach posiada resztki pyłu węglowego w obudowie i to właśnie on jest odpowiedzialny w większości za wariowanie w pozycji zero . oczywiście to nie jest złota reguła i środek na wszystkie bolączki ale tylko jedna z przyczyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Wymieniłem serwo jak na razie nic sie nie dzieje test w sobotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.