zuczki Opublikowano 31 Maja 2009 Opublikowano 31 Maja 2009 Witam mam samolocik firmy Silverlit minimax http://www.youtube.com/watch?v=x7eatunetDM&feature=related tak wygląda nadajnik działa świeci a samolocik nie reaguje.Podczas ładowania powinna świecić kontrolka charge??Być może nie ładuje.Pomocy z góry wielkie dzięki.Pozdro
gładkilot Opublikowano 31 Maja 2009 Opublikowano 31 Maja 2009 tak powinno się świecić charge ....... podpytaj też użytkownika hubert-tata bo kiedyś chyba takiego sprzedawał więc powinien wiedzieć o co chodzi
zuczki Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2009 Samolocik jest już ok! Pierwsze loty zaliczone było nawet nie najgorzej tylko dziwnie lata ten samolocik nie leci płynnie tylko tak falowo nie leci płynnym lotem.Co może być powodem?? A może te samolociki po prostu tak latają?Albo pilot ze mnie :ass: hihi.Pozdrawiam.
gładkilot Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 dziwnie lata ten samolocik nie leci płynnie tylko tak falowo nie leci płynnym lotem.Co może być powodem?? A może te samolociki po prostu tak latają 1) złe wyważenie .... spróbuj go bardziej na przód doważyć jak zadziera 2) zabawka - tego chyba nie muszę wyjaśniać
jary14 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 To nie wyważenie, to taki model. Sam dość długo bawiłem się x-twinem i mogę Cię pocieszyć, że w miarę jak będziesz nabierał wprawy to możesz zmusić model do płynnego lotu (mi to już wychodzi ). I wbrew pozorom to nie jest takie łatwe. POWODZENIA
utopia Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 może ten model nie lata ale jak 3D ślizga się na skrzydłach przy bardzo dużym kącie natarcia ?
hubert_tata Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Samolocik jest już ok! SUPER :jupi: A coś dla użytkowników forum na przyszłość ? Coś od siebie, porada co było nie tak.
zuczki Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2009 Aż wstyd sie przyznawać :oops: po mimo że kontrolka ON świeciła całkiem całkiem okazało się że baterie były słabe :oops: i nie doładowywały samolocika Pozdrawiam
jary14 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Haha, też się na początku na tym złapałem... nowiuśkie baterie (tyle, że zwykłe), kontrolka się świeci, a ten lata jakby chciał, a nie mógł... Po prostu trzeba używać, albo akumulatorków, albo alkaicznych. Ja skorzystałem z opcji 2 i starcza mi na nawet miesiąc codziennego latania (po 2-4 cykle).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.