Skocz do zawartości

Co to moze byc??

zuczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samolocik jest już ok! :D Pierwsze loty zaliczone było nawet nie najgorzej tylko dziwnie lata ten samolocik nie leci płynnie tylko tak falowo nie leci płynnym lotem.Co może być powodem?? :( A może te samolociki po prostu tak latają?Albo pilot ze mnie :ass: hihi.Pozdrawiam.

Opublikowano
dziwnie lata ten samolocik nie leci płynnie tylko tak falowo nie leci płynnym lotem.Co może być powodem?? :( A może te samolociki po prostu tak latają

1) złe wyważenie .... spróbuj go bardziej na przód doważyć jak zadziera

2) zabawka - tego chyba nie muszę wyjaśniać :)

Opublikowano

To nie wyważenie, to taki model. Sam dość długo bawiłem się x-twinem i mogę Cię pocieszyć, że w miarę jak będziesz nabierał wprawy to możesz zmusić model do płynnego lotu (mi to już wychodzi :P ). I wbrew pozorom to nie jest takie łatwe.

POWODZENIA

Opublikowano

Aż wstyd sie przyznawać :oops: po mimo że kontrolka ON świeciła całkiem całkiem okazało się że baterie były słabe :oops: i nie doładowywały samolocika :) Pozdrawiam

Opublikowano

Haha, też się na początku na tym złapałem... nowiuśkie baterie (tyle, że zwykłe), kontrolka się świeci, a ten lata jakby chciał, a nie mógł...

Po prostu trzeba używać, albo akumulatorków, albo alkaicznych. Ja skorzystałem z opcji 2 i starcza mi na nawet miesiąc codziennego latania (po 2-4 cykle).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.