stefankotwica Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Mam pytanie,czy ktoś mógłby mi poradzić jaki mam dobrać odbiornik do nadajnika Optic6 zakupionego w USA?Na razie posiadam moduł z kwarcem na kanał 15 i pasmo 72.090Mhz :x
Ładziak Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Każdy odbiornik PPM na pasmo 72MHz, z tym że jest ono nielegalne w PL. Co za tym idzie, nie dostaniesz u nas odbiorników na to pasmo, a przynajmniej teoretycznie nie powinieneś. Najprościej jest wymienić moduł nadawczy (ta kostka wciskana z tyłu nadajnika) na stosowany u nas, czyli 35MHz, ew. pójść za ciosem, wykorzystać sytuację i zastosować moduł na 2.4GHz jednego z wielu producentów wraz z dedykowanymi odbiornikami. Moduł musi być w standardzie Futaba/Hitec.
stefankotwica Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2009 Dzięki za podpowiedź,ale czy mógłbyś trochę przybliżyć opcję z modułem 2.4Ghz?Nie jestem za bardzo zorientowany w tym temacie.Mam także możliwość zakupu odbiornika 72Mhz tylko musiałbym wiedzieć jaki.
Ładziak Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Mam także możliwość zakupu odbiornika 72Mhz tylko musiałbym wiedzieć jaki. A jak będziesz potrzebował kolejny odbiornik? A potem jeszcze jeden? I jeszcze jeden, ale malutki? No i musisz mieć świadomość, że będziesz nielegalny... czy mógłbyś trochę przybliżyć opcję z modułem 2.4Ghz? Nie. Naprawdę bardzo wiele zostało napisane o 2.4GHz, wystarczy przejrzeć tematy w niniejszym dziale. Jak będziesz miał wątpliwości dotyczące konkretnych kwestii, to chętnie pomogę - o ile sam będę wiedział ;-) .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.