willyfog Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Czesc, kolejne moje lekcje nauki w realu coraz bardziej mi sie podobaja, latam na Cessna 400 z Protechu. po poczatkowych kretach teraz wszystko jest ok. zalozylem nowy silnik emax Cf2822 i smiglo 10X5 gws zamiast no name-a outrannera BM2408/21 i smigla 8X4 APC nowy jest tez pakiet 1800 3s 20c zamiast 1200 3s 15c regulator niezmieniony: apollo 25A (chyba bo chinskie) teraz pytanie, podczas lotu, po jakis 10 min, zauwazylem ze silnik w wiekszej odleglosci od nadajnika nierowno pracuje, tak jakby byly skoki napiecia (lub zanik sygnalu nadajnika). zna ktos moze przyczyne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 może uszkodzona została antena w odbiorniku lub słaby akumulator w nadajniku :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 lub słaby akumulator w nadajniku :?: W to bym raczej nie celował. Ja też miałem takie objawy - ALE TYLKO W JEDNYM MIEJSCU. Zmieniłem "lotnisko" i wszystko gra. Możliwe, że tam gdzie latasz są mocniejsze zakłócenia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 A,jaka aparaturka,Raczej coś z zasięgiem :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 a czy przypadkiem to nie jest zbyt duże śmigło do tego silnika? mam ten sam silnik i na śmigle co prawda SF 10x4,7 prawie go spaliłem tzn. mocno poczerniało uzwojenie :roll: najodpowiedniejszym wg mnie śmigłem jest 9x5 GWS. Nie wiem czy to może być przyczyną nierównej pracy silnika ale.. jak założysz mniejsze śmigło na pewno mu nie zaszkodzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyfog Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 z tym smiglem to sam producent zaleca 9X5 lub 10X5 wiec nie powinno byc problemu. ale faktycznie wczesniej jak latalem na 9X5 nie bylo tego problemu, lecz pozniej dopadlem tego kreta i ostatnie 9X5 zostalo zlamane, a ze mialem tylko 10X5 pod reka to takie wykorzystalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 producent poleca dziesiątkę ale przy zasilaniu 2s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 ja miałem taki sam problem z micro odbiornikiem tez silnik wariował zmieniłem odbiornik i problem znikną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.