Osa Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witam! W końcu się doczekałem model z EPP z numerem seryjnym 00000001 już u mnie prędziutko go poskładałem na sucho przy pomocy taśmy dwustronnej, efekt jak widać. Waga całości 62g (no i mam upragnioną wagę elektroniczną :jupi: ) Teraz dokupić odpowiednie pręty węglowe na wzmocnienia i bowdeny ( a nie to już mam) i sklejanie na gotowo.....
gładkilot Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Osa, Wycinanie ploterem CNC z planów nadesłanych przez Klienta ?? jaka cena ?
Osa Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2009 Osa, Wycinanie ploterem CNC z planów nadesłanych przez Klienta ?? jaka cena ? Przepraszam bo nie rozumiem. Jeśli chodzi o cięcie z planów nadesłanych przez Klienta to cenę ustala się w zależności od tego co jest fo wycięcia (czas cięcia, materiał itp...). Ale zapewne chodzi o cenę tego kombacika tu niestety jeszcze nie pomogę nie latał, więc konstrukcja nie sprawdzona. Konstrukcja nie sprawdzona więc nie można wprowadzić jej do oficjalnej sprzedaży......
gładkilot Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Osa, a sorki - ty jesteś właścicielem promarom.pl ? myślałem ze u nich zamawiałeś i swoje plany wysłałeś - sorki
Osa Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2009 Przecież nic sie nie stało i nie ma za co przepraszać. Ten i wiele innych kombacików będzie już wkrótce dostępnych w promarom.pl. To, że jestem ich autorem to już drugorzędna kwestia. :wink:
mammuth Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zapraszam do odwiedzenia dzialu - reklama - Twoj sklep (za darmo) i przedstawienie oferty.
Osa Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2009 Za wcześnie na to, trzeba przejśc etap testów. Na razie mój się maluje niestety zamiast węgla dałem listewkę sosnową w roli dźwigara. Tak musiałem nie jestem z tego zadowolony ale cóż.....
Osa Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2009 To EPP to jednak mocny materiał dopiero przy czwartym złamanym śmigle poległ kadłub. Pękł w miejscu gdzie wyciąłem miejsce na pakiet. Model ma dziwną tendencję do skręcania w osi podłużnej w kierunku przeciwnym do obrotów silnika pomimo skłonu i wykłonu. Ponieważ nie mam więcej śmigieł finalny oblot odłożony do piątku lub soboty.....
mammuth Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Podaj dane napedu i wyposazenia. Moze smiglo za duze ? uzywasz prop savera ? - ja nie pamietam kiedy ostatnio zlamalem smiglo u siebie ...
Osa Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2009 Smutna i gorzka prawda..... kiepski pilot ze mnie... W ostatnim locie już było wytrymowane propsaver w końcu zrobiony jak należy (nie miałem uciętej ośki :crazy:) . Gdyby to było APC, a nie GWS (i to to ze zwężoną nasadą) to pewnie byłoby Ok, a tak muszę czekać na nowe śmigła, przyziemiłem trochę za ostro. Skłon 3 na 3 stopnie Ale z tych kilku minut wniosek jest taki: na silniku 2408/21 z regiem 18 A i pakietem 1000mAh (WOW) śmiga to cholerstwo jak należy. Profil NACA 2412. Można będzie nieźle pośmigać po "błękitnym".... Już się na to cieszę :rotfl: EDIT: A zapomniałem o śmigłach w dniu dzisiejszym zużyłem to co miałem na stanie 2szt 8x4, 8X?? (nie pamiętam ale takie koślawe), 9x4 Wszystkie GWS i więcej takich nie będzie.....
a_skot Opublikowano 13 Czerwca 2009 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Smutna i gorzka prawda..... kiepski pilot ze mnie... W ostatnim locie już było wytrymowane propsaver w końcu zrobiony jak należy..... Zapomnij o propsaver-e. Do lotów testowych stosuj śmigła składane. Może nie wygląda to zbyt "profesjonalnie" ale w efekcie jest dużo tańsze :wink: Zostało mi jeszcze kilka GWS-ów więc mogę podesłać Ci je do kasacji
Osa Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Opublikowano 12 Lipca 2009 Zakupiłem 4 śmigła APC 9x4,5. Po zamontowaniu w Hawkerze postanowiłem spóbować polatać. Pogoda dzisiaj zmnienną była ale pozwoliła mi na parę chwil latania. Wyszło szydło z worka pakiety mam do wyrzucenia albo do przeróbki na 2S. Filmik z komóreczki dzięki uprzejmości mojej żony: Lata się w sumie nieźle chociaż nie daje ten samolocik na chwilę odpoczynku lubi szybkość więcej napiszę jak wylatam się nim trochę. Acha stan śmigieł na dzień dzisiejszy..... nadal 4 sztuki :rotfl:
Osa Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 Mój Hawker Hurricane dostał nowe uzbrojenie, noc była długa No i pojawiły sie uszkodzenia po walkach.... z pakietami :rotfl: Strasznie mnie wnerwia ten dźwigar :x
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.