Skocz do zawartości

Mamy tu może tokarza?

Filonxxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy jest tu może ktoś kto mógłby podjąć się wykonania czegoś takiego z duraluminium lub kwasówki (2szt.)?

Promienia zaokrąglenia celowo nie podaję, gdyż to już tylko estetyka.

koncowka.jpg

Opublikowano

do czego to i z jak dużą tolerancją ?Jeśli nie jest to żadna oś do łożysk mogę się podjąć. wałek ALU takiej średnicy chyba mam :D

Opublikowano

ppompka :arrow:

Dzięki, już uzupełniłem wymiary...

motyl, Major :arrow:

Tolerancja dość duża, jak będzie to 0,1mm to aż nadto. Do czego? Końcówki kierownicy do motocykla, nigdzie nie było takich jak potrzebuję. Jedno co jest ważne to to aby obrabiana powierzchnia była ładna z wyglądu, czyli jak najmniejsze ślady noża, polerka niewskazana. Wolałbym dural, z kwasówki może być za ciężkie.

Opublikowano
ppompka :arrow:

Dzięki, już uzupełniłem wymiary...

motyl, Major :arrow:

Wolałbym dural, z kwasówki może być za ciężkie.

Mają być ciężkie...Z duralu nie będą spełniały swojej roli w motocyklu ,podobnie jak te akcesoryjne :(

Pozdrawiam

Opublikowano
Mają być ciężkie...Z duralu nie będą spełniały swojej roli w motocyklu ,podobnie jak te akcesoryjne :(

Wszystko co piszesz się zgadza, ale... przy fabrycznej, wąskiej kierownicy.

U mnie jest dużo szersza, dużo sztywniejsza i nawet całkiem bez ciężarków nie drga. Te fabryczne do niej ważą tyle co nic i jest bardzo OK (tylko są brzydkie okrutnie... :? ), więc nadal twierdzę, że w moim przypadku dural w zupełności wystarczy :)

Opublikowano

Motylku drogi, cóż mogę napisać - jak powiedział by Czesio, jest zajebiaszczo :lol:

EDIT: A tutaj efekt końcowy po wyszlifowaniu przez Motyla:

ko1.jpg

Szacun i jeszcze raz dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.