Filonxxxl Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Witam Czy jest tu może ktoś kto mógłby podjąć się wykonania czegoś takiego z duraluminium lub kwasówki (2szt.)? Promienia zaokrąglenia celowo nie podaję, gdyż to już tylko estetyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Nie podałeś dwóch wymiarów. Przynajmniej tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 do czego to i z jak dużą tolerancją ?Jeśli nie jest to żadna oś do łożysk mogę się podjąć. wałek ALU takiej średnicy chyba mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Da się zrobic, pytanie czy predko Ci to potrzebne. Z duralem łatwiej i lepiej niz ze stali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 ppompka :arrow: Dzięki, już uzupełniłem wymiary... motyl, Major :arrow: Tolerancja dość duża, jak będzie to 0,1mm to aż nadto. Do czego? Końcówki kierownicy do motocykla, nigdzie nie było takich jak potrzebuję. Jedno co jest ważne to to aby obrabiana powierzchnia była ładna z wyglądu, czyli jak najmniejsze ślady noża, polerka niewskazana. Wolałbym dural, z kwasówki może być za ciężkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 ppompka :arrow: Dzięki, już uzupełniłem wymiary... motyl, Major :arrow: Wolałbym dural, z kwasówki może być za ciężkie. Mają być ciężkie...Z duralu nie będą spełniały swojej roli w motocyklu ,podobnie jak te akcesoryjne Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Mają być ciężkie...Z duralu nie będą spełniały swojej roli w motocyklu ,podobnie jak te akcesoryjne Wszystko co piszesz się zgadza, ale... przy fabrycznej, wąskiej kierownicy. U mnie jest dużo szersza, dużo sztywniejsza i nawet całkiem bez ciężarków nie drga. Te fabryczne do niej ważą tyle co nic i jest bardzo OK (tylko są brzydkie okrutnie... :? ), więc nadal twierdzę, że w moim przypadku dural w zupełności wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 takie coś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Motylku drogi, cóż mogę napisać - jak powiedział by Czesio, jest zajebiaszczo EDIT: A tutaj efekt końcowy po wyszlifowaniu przez Motyla: Szacun i jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.