lcc agent Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam serdecznie, Jako jeszcze zielony w kwestiach modeli RC proszę o pomoc. Zakupiłem model Cessna 480 od Pelikana. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, nawet , ku własnemu zaskoczeniu jestem w stanie zapanować nad tą maszynką Jednak dzisiejszy wiatr sprawił, że lądowanie było szybkie i twarde . Zniszczenia niewielkie... oprócz serwa zamontowanego w skrzydle. Ponieważ instrukcja (w końcu mam okazję nauczyć się czeskiego ) nie zawiera informacji o serwach, a jedyne co się dowiedziałem to że jest to tajemniczo brzmiące serwo PC09 - proszę mi napisać, jakiego rodzaju zamiennik można kupić, jeżeli owego PC 09 nie uda mi się znaleźć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 jest to serwo micro ? Podejrzewam, że tak więc polecam serwo Tower Pro SG51R lub SG91. Na pewno one będą miały takie same parametry a nawet można zainwestować i wymienić wszystkie na w/w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lcc agent Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Heh, no wygląda na takie malutkie, więc zakładam że mikro Moja wiedza jest jeszcze uboga... ale przynajmniej już wiem jak działają trybiki w takich serwach (po rozebraniu tego co z serwa zostało ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 ...to je pomierz - długość i szerokość :shock: Czyli jaka dziura na nie jest wycięta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Ja stawiam na jakąś 9-cio gramówkę. HTX 900, albo TowerPro. Nie ma nad czym się zastanawiać. http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=17253 (Zamiast kupować w sklepach - wspierajmy się bracia modelarze xD ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Jakto z powodu silnego wiatru lądowanie było szybkie? Przecież ląduje się pod wiatr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Jako jeszcze zielony w kwestiach modeli RC proszę o pomoc. Z akcentem na "ZIELONY" xD xD xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lcc agent Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Jakto z powodu silnego wiatru lądowanie było szybkie? Przecież ląduje się pod wiatr. No nie mów.. naprawdę ? Tyle to wiem Jest, a właściwie był mały problem - ja miałem szczere chęci lądowania pod wiatr... tyle że ja Zubilewicz z TVN Meteo nie jestem i nie przewidziałem że zawieje z boku A że na burze się zanosiło więc nie był to lekki podmuszek, tylko taki konkretny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zauważyłem, że większośc modelarzy latających ma na końcu anteny nadajnika wstążkę. Nie jestem pewien, ale chyba przydaje się to do określania w danym momencie w którą stronę wiatr wieje... Ps. Sory na OT. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lcc agent Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Miałem nie pomogło jak na początek to za bardzo byłem przejęty gapieniem się w to piankowe cudo latające :) P.S. serwo wymienione... teraz tylko czekać aż przestanie wiać i zobaczymy co z tego wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1ktor Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Ja uważam ze wstąszka jest po to by widziec go gdzie ejst kiedy zgóbi sie go w traie czy cos? "Ja uważam że wstążka jest po to by widzieć go gdzie jest kiedy zgubi się go w trawie" Chyba poprawnie przetłumaczyłem na polski.slawekmod PS. Zlituj się nad nami kolego i zainstaluj program do sprawdzania pisowni lub włącz w Mozilli taką opcję.Tego co piszesz nie da się czytać.Zasłanianie się dysleksją niewiele pomoże ponieważ jeżeli nawet ją masz to możesz sie wesprzeć programem żeby podkreślał Ci błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.