Skocz do zawartości

Tower Pro Mag 8 25A

tankian

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

A ja mam pytanie z innej beczki, czy ktokolwiek miał problemy z zakłóceniami przy tym regulatorze?? bo najprawdopodobniej będę musiał zamontować go kilka mm od odbiornika i nie wiem czy ryzykować. Jeszcze nie mam jak sprawdzić na większej odległości więc pytam o wasze doświadczenie w tej dziedzinie.

Podlaczajac ten regulator do odbiornika pod 3 kanal, jednoczesnie zasilasz odbiornik i pozostale serwa.

A u mnie regler jest na pierwszym kanale.

Koledzy - numer kanału dla każdej funkcji jest zależny od standardu aparatury i np. JR (i pochodne) ma inną kolejność niż Hitec/Futaba/Esky.

Zawsze trzeba to sobie sprawdzić.

Temat wprawdzie stary, ale może jeszcze jakiś nowicjusz z MX-em go znajdzie... :)

numer kanału dla każdej funkcji jest zależny od standardu aparatury

Święta prawda, często widać porady typu: regulator (czyli gaz) podłącz do x kanału.

Później ludzie piszą, że regulator/silnik piszczy/pika itd i że regulator jest pewnie zepsuty.

Regulator silnika podłączamy do kanału w odbiorniku, który jest odpowiedzialny za regulację obrotów (gaz).

Wtedy, jeżeli silnik nie działa, to mamy problemik zwany rewersem.

Jeżeli i to nie pomaga, to dopiero mamy jakiś drobny problem :lol:

PS

W takich "trochę lepszych" nadajnikach jest dowolne przyporządkowanie kanałów - każdy może być każdym i pisanie podłącz do x nie ma sensu, podobnie jak pisanie o standardach firm.

W takich "trochę lepszych" nadajnikach jest dowolne przyporządkowanie kanałów

Owszem, ale zwykle nawet wtedy firmy wychodzą od jakiegoś swojego standardu.

PS. Na moim nadajniku pisze "The ultimate radio control system for every model of every modeller in the world" - znaczy jest najlepszy, ale nie mam takiej opcji, kanały są na sztywno :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.