Skocz do zawartości

Czy warto kupic..?? ESC MYSTERY PENTIUM 30A

LQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z racji ze padł mi dziś regulator i potrzebuje czegoś nowego znalazłem na allegro taki regulator - pytanie tylko czy warto go kupić??

REGIEL PIERWSZY

REGIEL DRUGI

Dostałem tez propozycje zakupu regulatora Turnigy Plush 30A za 80 zł i nie wiem co wybrać ??

Proszę o wasze rady - ewentualnie jeśli żaden nie jest godny polecenia to jaki regulator miedzy 30-40 A polecacie - tylko jakiś w miarę tani :) do 100 zł

Opublikowano

Pierwszy regulator można dostać za 10USD z wysyłką na eBayu. Zgaduję, że ten z Allegro również posiada nieco podrasowaną specyfikację i jest to najbardziej prymitywny regulator jaki tylko można dostać bez wspomnianego rewersu itp.

Opublikowano
Pierwszy regulator można dostać za 10USD z wysyłką na eBayu. Zgaduję, że ten z Allegro również posiada nieco podrasowaną specyfikację i jest to najbardziej prymitywny regulator jaki tylko można dostać bez wspomnianego rewersu itp.

Czy twoja wypowiedz wnosi coś rzeczowego na zadane przeze mnie pytanie?? raczej nie.

PS - "bez wspomnianego rewersu" jakiego i gdzie wspomnianego reversu??

Runs motor in forward or reverse - o to chodzi??

"Zgaduję, że ten z Allegro" - oba są z allegro.

Opublikowano

Skoro nie udało się tego wywnioskować z mojej poprzedniej wypowiedzi to napiszę wprost. Pierwszego regulatora nie warto kupować, bo nie wiadomo na co się trafi. Są co najmniej dwie wariacje wygladajace dokładnie tak samo, a różniące się działaniem. Dlatego napisałem, że taki sam egzemplarz można kupić z wysyłką za $10, czyli nie jest wart tych 59PLN

Turnigy mogę z całą odpowiedzialnością polecić.

Opublikowano
Witam z racji ze padł mi dziś regulator i potrzebuje czegoś nowego znalazłem na allegro taki regulator - pytanie tylko czy warto go kupić??

Mystery jest identyczny z Roxxy, Dragonsky i paroma innymi w tej klasie mocy. Wszystkie tranzystory obsadzone. Cena na allegro trochu wysoka - za ta forse lepiej zamowic dwa tu:

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250371313832

Jedyny minus - ida okolo 2 tygodnie. Placenie PayPal - w porownianue z Allegro zero ryzyka. Jak nie dojda lub beda zepsute, to cofniesz kase i po krzyku.

Mam 5 sztuk tych regulatorow, ktore wlasnie przerabiam na sterowanie PWM / I2C. W necie jest masa softu do tych regulatorow, bez problemu mozna wgrac inne oprogramowanie.

Turningy nie otwieralem, ale podejrzewam, ze tez nie bedzie sie wielce roznil.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam 5 sztuk tych regulatorow, ktore wlasnie przerabiam na sterowanie PWM / I2C. W necie jest masa softu do tych regulatorow, bez problemu mozna wgrac inne oprogramowanie.

Można prosić o jakieś linki (albo słowa kluczowe do googla) na temat oprogramowania do tych (tych, czyli mystery) regulatorów? Nie rozbierałem do tej pory tego regulatora (choć go używam), ale z szybkiego googlania to siedzi tam jakiś avr, prawda?

pozdrawiam

Jacek.

ps. Przy okazji witam całe forum. To mój pierwszy post tutaj. ;-)

Opublikowano

Miałem Mystery 30A i byłem zadowolony. Prosta i bezproblemowa obsługa. Polecam

Piszę w czasie przeszłym bo zachciało mi się latać w zimie i niestety dostało się trochę śniegu pod koszulkę. Potem było trochę dymu i zakup nowego regulatora. Teraz uszczelniam regulatory siliconem i muszą przyznać, że w ten sposób jeden już uratowałem po lądowaniu w kałuży.

Opublikowano
ale z szybkiego googlania to siedzi tam jakiś avr, prawda

Tak, w srodku jest ATmega8. Co dokladnie chcesz programowac? softu do BLC na AVR jest dosc duzo, z roznymi sterowaniami (PPM; PWM; I2C, UART....).

Opublikowano

Tak, w srodku jest ATmega8. Co dokladnie chcesz programowac? softu do BLC na AVR jest dosc duzo, z roznymi sterowaniami (PPM; PWM; I2C, UART....).

Na początek chciałbym I2C (sterowanie i monitoring - np odczyt obrotów i podobne).

Potem chciałbym dorobić drugi kanał (mam nadzieję, że są jakieś wolne piny procesora) i mieć regulator dwukierunkowy.

I jeszcze pare innych pomysłów by sie znalazło - ale z tego co googlałem to mam tylko oferty sklepów. Brakuje mi dobrych słów kluczowych - stąd moja prośba o linki.

pozdrawiam

Jacek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.