ECO400 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Jeśli w złym dziale proszę Moderatora o przeniesienie. Witam. Wte wakacje zamierzam kupić model do lotów 3D. Zainteresowały mnie modele firmy COOBRA ponieważ są akurat dostępne no i są tanie w porównaniu do modeli innych firm np. Hangar 9 czy TM. Zainteresowały mnie te modele: http://www.rcworld.pl/product-pol-82295343-Samolot-Yak-54-3D.html Długość: 1330mm Ilość kanałów: 4 Optymalny silnik: 6,5cm3/ 8cm3 Rozpiętość skrzydeł: 1420mm Waga do lotu: 2400g http://www.rcworld.pl/product-pol-82295345-Samolot-Zlin-50-Sport.html Długość: 1100mm Ilość kanałów: 4 Optymalny silnik: 6,5cm3 - 8cm3 Rozpiętość skrzydeł: 1420mm Waga do lotu: 2500g http://www.rcworld.pl/product-pol-82295322-Samolot-Cap-232-46.html Długość: 1500mm Ilość kanałów: 4 Optymalny silnik: 6,5cm3 - 8cm3 Rozpiętość skrzydeł: 1400mm Waga do lotu: 2750g Najbardziej podoba mi się ten YAK 54, ale wolał bym kupić model który lata stabilnie i przewidywalnie, niż taki co ładnie wygląd a lata jak cegła (CMPro) Ewentualnie może polecicie mi jakiś model tak w granicach 450zł i pod silnik nie większy niż 10cm3 2T :?: Będzie to mój 2 model do 3D - wcześniej i obecnie latam modelem Blade 3D z FreeAir (waga do lotu 220g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Co to ma być ?? Umiesz czytać nazwę działu ?? Prezentujesz czy pytasz o te modele ?? Moderatorzy nie będą sprzątać cały czas po Tobie. Naucz się i czytać i rozumieć to co jest napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Moderatorzy nie będą sprzątać cały czas po Tobie. o przepraszam ale to dopiero pierwszy post jaki kiedykolwiek ktoś z moderatorów przeniósł do innego działu. A poza tym wyraźnie napisałem że nie jestem pewien czy umieściłem go w dobrym dziale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Kup sobie acromastera, a nie kombinujesz z jakims chinskim nielotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Kup sobie acromastera, a nie kombinujesz z jakims chinskim nielotem. Jest jede argument na TAK, a 2 za NIE -Elapor -elektryk :? -cena wolał bym spaline EDIT: Sorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Eplopar a może jednak elapor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Stałem nad tym samym dylematem, z tym że celowałem w Sukhoja SS / Yaka z Top Model. Modele 1,5m ale zwycięzył rozum, wybrałem Acromastera, bo wytrzymały i służy do doskonalenia 3d bez stresu o kupę kasy w modelu i konstrukcję balsową... wcześniej myślałem inaczej, chciałem mieć większy model, który wygląda PROFESJONALNIE, nie rozważałem jednak sytuacji w której gacie będą mokre od stresu przy lataniu (bo "miszczem" to nie jestem, a latać lubię nisko nad ziemią) teraz AM, potem jeśli coś będzie to balsiak. A elektryki są naprawdę fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witam :twisted: Zdecydowałem się na TEN MODEL razem z silnikiem benzynowym 17ccm a jak to nie bedzie fajnie latało, to w kartoniku lezy jeszcze ASP AR 91 FS :twisted: Zdjęcia dodam jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Pytanie co jeszcze robi ta benzyna w nim wez ja sprzedaj najlepiej bo to jedno z najwiekszych nieporozumien na tym forum model 1,4m z silnikiem ważącym ponad kilo :? .4takt 15ccm to idealny silnik do tego modelu Znalazłe tą benzynę Silnik 896g Tłumik 90g Układ zapłonowy 126g Razem 1102g i pakiet na zapłon kolejne 100g to daje Ci 1202g to jest waga silnika w modelu 2m a nawet wiecej możesz zapomniec, że ten model bedzie latac 3D teraz to jest pocisk o nazwie Edge 540 Stałem nad tym samym dylematem, z tym że celowałem w Sukhoja SS / Yaka z Top Model. Modele 1,5m ale zwycięzył rozum, wybrałem Acromastera, bo wytrzymały i służy do doskonalenia 3d bez stresu o kupę kasy w modelu i konstrukcję balsową... wcześniej myślałem inaczej, chciałem mieć większy model, który wygląda PROFESJONALNIE, nie rozważałem jednak sytuacji w której gacie będą mokre od stresu przy lataniu (bo "miszczem" to nie jestem, a latać lubię nisko nad ziemią) teraz AM, potem jeśli coś będzie to balsiak. A elektryki są naprawdę fajne Tyle, że Acromaster to mały pizdz*k który zachowuje sie w powietrzu jak gazeta i przechodząc na wiekszy model będziesz od nowa trenowac latanie 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Pytanie co jeszcze robi ta benzyna w nim wez ja sprzedaj najlepiej bo to jedno z najwiekszych nieporozumien na tym forum model 1,4m z silnikiem ważącym ponad kilo :? .4takt 15ccm to idealny silnik do tego modelu Znalazłe tą benzynę Silnik 896g Tłumik 90g Układ zapłonowy 126g Razem 1102g i pakiet na zapłon kolejne 100g to daje Ci 1202g to jest waga silnika w modelu 2m a nawet wiecej możesz zapomniec, że ten model bedzie latac 3D teraz to jest pocisk o nazwie Edge 540 rozważam jeszcze kupno OS Max-a 55AX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 4 takt jest zdecydowanie lepszy do latania 3D niz 2 takt nic nie musisz kupowac masz bardzo dobry silnik i to jeszcze nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam. Założyłem nowy temat o Edziu w dziale Nasze modele (prezentacje i relacje z budowy). Ten temat można usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.