Artur z kołobrzegu Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 Witam zależy mi na aerodynamice płatowca , kombinuje aby aparat umieścić w środku kadłuba pod przeźroczystą owiewką Coś jak ma movie star , wykonaną z pleksi lub butelki pet . w jaki sposób wpłynie to na jakość zdjęć ?
instruktor Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 Zrobiłem kilka zdjęć przez szybę samochodu ale kolory były jakiesz dziwne .Zrób podobnie ,wykonaj zdjęcia przez rozcięta butelkę PET i wszystko będzie jasne
tom000 Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 Wydaje mi się że cienka pleksi lepiej zda egzamin.Wydaje się bardziej "szklista" niż pet
specyfick Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 Myślę że przy owiewce zawsze będzie zniekształcać obraz. Jeśli juz to bym wyciął tylko otwór w owiewce, kabince czy jak tam, i przez ten otwór by patrzył obiektyw. Jeśli nie, to stawiam też na PLEXI, cienką i dobrze ukształtowaną. Ważne aby obiektyw patrzył na szybkę pod kątem 90 st. może coś z tego będzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.