Piotrek2136 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Witam, przymierzam się do zrobienia jakiegoś modelu do 3D (parkflyer) tylko mam problem z wyposażeniem gdyż takowego jeszcze nigdy nie dobierałem... jeśli chodzi o masę to mam zamiar zmieścić się w 600g (zaokrąglam bo pewnie wyjdzie 500) przy 1m rozpiętości... Konkretnie chciał bym wiedzieć: a) jaki zestaw napędowy zastosować? (silnik, regulator, śmigło i pakiet [2s czy 3s?]) czy zamontować 4 czy 3 serwa? c) czy lepiej zainwestować w pakiety 3s czy 2s? d) jaki powinien być stosunek długości do rozpiętości? Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 d) jaki powinien być stosunek długości do rozpiętości? 1:1 czyli np. 90cm szeroki, 90cm długi co do innych pytań to proponuję najpierw zrobić model a nie planować na zapas wyposażenie bo nie bardzo się tak da. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 silnik niskoobrotowy, do 1000kv z ciągiem ~1kg, pakiet 3 cele 1000-1300mah 25C, śmigło jak największe, jakieś 11" przy takiej rozpiętości. Najlepiej 4 serwa. To tak na oko, bo nie wiadomo jaki model i jaka waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 dobra a zaczynając od drugiej strony... mam taki zestaw silnik tp 2406-32 z regulatorem 12A i zasilanie 2s 15C 800mAh jakie wymiary powinien mieć model? myślałem o zrobieniu czegoś mniejszego z depronu do poćwiczenia... na przykład o rozpiętości około 80cm? da rade do 3D? całe wyposażenie będzie warzyło: -silnik 35g -regulator 8.5g -zasilanie 42.5g -odbiornik 17g :| -3 serwa 3x 10g :| ----------- 133g więc w 250? się zmieszczę... czyli powinno być ok... mam rację? pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.